Najväčšie múzeum čokolády má aj najvyššiu čokofontánu a najväčší čokoobchod

Keď sa už otvára čokoládové kráľovstvo, nech mu na svete niet páru, povedala si švajčiarska firma Lindt. A tak 13. septembra v Zürichu otvorila svoj Dom čokolády, ktorý sa okamžite dostal na vrcholy zoznamov prianí milovníkov sladkej pochúťky.

05.10.2020 07:00
debata

Múzeum pozve návštevníkov na interaktívnu prechádzku siedmimi čokoládovými svetmi, píše Travel and Leisure, kde sa dozvedia, ako sa ich obľúbená potravina pestuje a ako sa z kakaových bôbov stane tabuľkou zabalenou v alobale.

Exponáty oboznámia s históriou výroby švajčiarskej čokolády a s tradíciou nielen firmy Lindt, ale aj s jej slávnymi predchodcami.

Domov čokolády ponúka aj niekoľko ďalších atrakcií. Pod dohľadom čokolatiéra si môžu návštevníci vyrobiť vlastné bonbóny a firma im dovolí nahliadnuť aj do výrobného procesu jej sladkých produktov.

Je tu tiež Testovacia miestnosť plná najrôznejších praliniek, ktoré treba všetky ochutnať, aj kaviareň pre tých, ktorí potrebujú doplniť sily na ďalšie sladké bádanie alebo nákupy v najväčšom obchode s čokoládou na svete.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The new destination for school excursions #lindthomeofchocolate #chocolatetour #history #explore #discover #chocoschule #guidedtours #cusoon

Príspevok, ktorý zdieľa Lindt Home of Chocolate (@lindthomeofchocolate),

A švajčiarske múzeum má aj ďalší rekord – najvyššiu čokoládovú fontánu na svete. Sladké potešenie steká z výšky viac než 9 metrov a šíri okolo seba omamnú vôňu.

Továreň Lindt & Sprüngli sídli v Zürichu od roku 1899. Lindt domov čokolády – projekt, ktorý sa pripravoval sedem rokov – navrhli tak, aby dokonale dopĺňal historickú budovu a slúžil ako výkladná skriňa pre milovníkov čokolády.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čokoláda #múzeum #Zurich #švajčiarska čokoláda