Nová cyklotrasa s chodníkom spojila centrum Martina s časťou Tomčany

Takmer 900 metrov meria nový cyklochodník do mestskej časti Tomčany, ktorý odovzdali do užívania v Martine. Ako informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová, na realizáciu projektu cyklotrasy a chodníka pre peších použili dotáciu z cyklovýzvy Ministerstva dopravy a výstavby SR. Celkové náklady boli vyčíslené na 367-tisíc eur.

19.09.2020 16:05
debata

„Ako primátora mesta ma vždy veľmi teší, keď rýchlo a efektívne ukončujeme projekty. Cyklotrasa a chodník pre peších boli projektom, na ktorý Martinčania dlho čakali a ja som nesmierne rád, že sa nám podarilo bezpečne prepojiť dve rýchlo sa rozvíjajúce mestské časti. Verím, že v najbližších mesiacoch budem môcť predstaviť aj iné projekty, ktoré zlepšia kvalitu života v meste,“ povedal primátor Ján Danko.

Cyklotrasu spolu s chodníkom vybudovali pozdĺž cesty III/2146 v smere od Národného cintorína do Tomčian.

„Cyklistická komunikácia je obojsmerná s dvomi protismernými pruhmi, pričom celková prejazdná šírka cyklistickej komunikácie je tri metre. Od cesty je cyklotrasa oddelená trávnatým pásom a od chodníka pre peších špeciálnou dlažbou pre nevidiacich a slabozrakých," priblížila detaily stavby Kalmanová s tým, že súčasťou cyklochodníka je aj premostenie potoka Silava.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin #cyklotrasa