V Hriňovej stavajú prvú cyklocestu, hotová bude na jar

V meste Hriňová v Detvianskom okrese stavajú prvú hriňovskú cysklocestu. Začína sa na starom sídlisku a pokračuje smerom k areálu strojární.

26.09.2020 09:00
debata

Svojou polohou bude vytvárať priame spojenie medzi dvoma miestnymi časťami a dvoma priemyselnými areálmi, ktoré zamestnávajú významnú časť obyvateľov mesta, uviedol primátor Hriňovej Stanislav Horník s tým, že v prevádzke bude v máji budúceho roka.

Projekt počíta s prestavbou existujúcich spevnených a nespevnených komunikácii na cyklistické cestičky a vybudovaním nových úsekov. Ľudia sa tak budú môcť voziť po trase niekdajšej hriňovskej lesnej železničky.

Úprava existujúcich komunikácii spolu so stavbou nových úsekov predstavuje viac ako 2,5 kilometra. Šírka cesty je projektovaná od 3,5 do štyroch metrov. Popri chodníku budú lavičky a altánok. Súčasťou projektu je zvislé a vodorovné dopravné značenie, dodal primátor.

Stavebné práce na projekte s názvom „Bezpečne, zdravo, za prácou cyklomobilne v Hriňovej“, uspela samospráva v rámci výzvy Ministerstva dopravy a výstavby SR na predkladanie žiadostí o dotáciu na rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky.

Ponuky v procese verejného obstarávania predložilo celkom 13 uchádzačov. Cena diela je 490.500 eur a zhotoviteľom je Metrostav DS Bratislava.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklotrasa #Hriňová