Rebríček najdrahších svadieb: Kde sa konali najokázalejšie sobáše?

Veselice, ani žiadne zhromaždenia sa kvôli koronakríze nekonajú, pozvaní hostia nikam necestujú, obrady sú nanajvýš v počte osôb šesť. Nebolo to tak však vždy. Ešte nedávno tu boli časy, keď krásna svadba rovnalo sa veľa hostí, zaujímavé miesta a honosné priestory.

08.11.2020 07:00
debata

Niektoré celebrity majú radi súkromie v kruhu zopár najbližších, iné považujú priam za svoju povinnosť vystrojiť veselicu so stovkami hostí a vyhodiť ťažké peniaze za šaty, pohostenie a v neposlednom rade aj za ochranku, aby držala paparazzi na uzde. Veď je to len raz za život… Iba žeby nie.

Mariah Carey a Nick Cannon

Počas päťročného manželstva Mariah Carey a Nick Cannon dvakrát obnovili svoje sľuby. Ich lásku spečatila magická oslava v Disneylande, ktorý si prenajali len pre seba. Svadba ich údajne vyšla na 180 000 dolárov (vyše 150 000 eur). Pár podal v roku 2014 žiadosť o rozvod.

Nicole Kidman a Keith Urban

Obľúbený hollywoodsky pár mal luxusnú svadbu v austrálskom Manly, stála 250 000 dolárov (vyše 210 000 eur). Bola plná sviečok, nechýbala limuzína Rolls Royce a róba Balenciaga na mieru.

David a Victoria Beckhamovci

Najštýlovejší pár mal svadbu 4. júla 1999 v írskom zámku Luttrellstown. Zaplatili za ňu v prepočte asi 680 000 eur. Na akcii sa zúčastnilo viac ako 200 ľudí. Na recepcii mal vystúpiť aj Elton John, no zabránil mu v tom infarkt.

Khloé Kardashian a Lamar Odom

Jedným z top momentov americkej reality show Keeping Up with the Kardashian's bola svadba Khloé s Lamarom v roku 2009. Svadba v kaštieli v Beverly Hills s mnohými známymi osobnosťami vyšla pár na 1 milión dolárov (850 000 eur), nevesta mala na sebe hodvábne šaty Vera Wang na mieru. Dvojica sa rozišla v roku 2013.

Ivanka Trump a Jared Kushner

Svadba Ivanky a Jareda sa konala v roku 2009 v Trump National Golf Clube v Bedminsteri v New Jersey. Odhaduje sa, že len trinásťposchodová torta stála 70 000 dolárov (60 000 eur).

Donald a Melania Trump

Ako dcéra, tak aj otec. Celkové náklady na Trumpovu tretiu svadbu boli 1 milión dolárov. Tento pár mal zrejme oniečo lacnejšiu tortu, no tu zasa nevesta investovala do šiat Dior na mieru so 4-metrovou vlečkou, stáli 100 000 dolárov. Vzdali sa v Trumpovom súkromnom rezorte Mar-a-Lago v Palm Beach na Floride.

Brad Pitt a Jennifer Aniston

Svadba Brada a Jennifer v roku 2000 bola udalosťou, na ktorej chcel byť každý. Preto niet divu, že pár len na zabezpečenie akcie minul 100 000 dolárov. Celá svadba v Malibu stála dohromady milión dolárov. V roku 2005 sa rozviedli.

Michael Douglas a Catherine Zeta-Jones

Viac ako 350 hostí sa zúčastnilo na svadbe Michaela a Catherine v hoteli Plaza v New Yorku, ktorá údajne stála okolo 1,5 milióna dolárov.

Elton John a David Furnish

Elton John sa oženil na rovnakom mieste ako princ Charles a Camilla Parker Bowles. Svadba, ktorá pár vyšla na 1,5 milióna dolárov, sa uskutočnila vo Windsore Guildhall a zúčastnilo sa na nej viac ako 600 hostí.

Madonna a Guy Ritchie

Madonna mala na sebe počas svojej svadby v roku 2000 diamantový diadém z roku 1910, ktorý kedysi nosila monacká kňažná Grace Kelly. Celá slávnosť v škótskom Kaštieli Skibo neďaleko Dornochu v Sutherlande stála 1,5 milióna dolárov. Pár sa však po ôsmich rokoch manželstva rozviedol.

Kim Kardashian a Kanye West

Druhá svadba Kim (jej prvá bola ešte drahšia) s rapperom údajne stála 2,8 milióna dolárov (2,4 milióna eur). Táto suma ešte nezahŕňa predpárty, ktorú mali v Paríži v Chateau de Wideville so svojimi 200 hosťami. Vzali sa v roku 2014 v Taliansku.

Tom Cruise a Katie Holmes

Ak sa chcete vydať na talianskom zámku a mať celú svadobnú hostinu oblečenú v Armani, vaša svadba bude s najväčšou pravdepodobnosťou stáť 3 milióny dolárov. Pripevnenie každého jedného kryštálu na Katine šaty údajne trvalo 350 hodín. Pár sa rozišiel v roku 2006 po šiestich rokoch manželstva.

Princ Charles a princezná Diana

Kto by si nepamätal takmer 8 metrov dlhú vlečku princeznej Diany – najdlhšiu v kráľovskej histórii? Aj keď cena šiat nie je známa, celkové náklady na svadbu princa Charlesa a princeznej Diany boli odhadom vyše 40 000 000 eur. Sľuby si vymenili v Katedrále sv. Pavla v Londýne, no rozviedli sa v roku 1996 po 15 rokoch manželstva.

George a Amal Clooney

Talianska svadba Georga a Amal neboli najlacnejšie. Len na bývanie pre všetkých svojich hostí minuli 3 milióny dolárov. Celkovo svadba stála okolo 4,6 milióna dolárov (takmer 4 milióny eur).

Kim Kardashian a Kris Humphries

Po šiestich mesiacoch randenia sa hviezda televíznej reality show v roku 2011 vydala za hráča NBA. Svadba v kalifornskom Montecite stála 10 miliónov dolárov. Príbeh sa však rýchlo skončil, pár sa rozišiel po 72 dňoch manželstva.

Princ William a Kate Middleton

Keď ste členom kráľovskej rodiny, svadbu nemôžete mať malú. Táto kráľovská veselica vo Westminster Abbey stála v prepočte 29 miliónov eur a takmer všetko (28 miliónov eur) išlo na zabezpečenie ochrany, podľa informácií Insider.

Princ Harry a Meghan Markle

Ďalšia kráľovská svadba, doposiaľ najdrahšia. Princ a herečka, ktorí si vymenili prísahy v kaplnke sv. Juraja na zámku Windsor, minuli zhruba 34 miliónov eur na zaistenie bezpečnosti celého podujatia. Celkovo stál ich najkrajší deň viac než 36 miliónov eur.

Redbookmag

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba