Veľký Šariš láka nových obyvateľov, dá im 200-eurovú poukážku

Veľký Šariš sa snaží do svojho mesta prilákať nových obyvateľov. Ponúka im za to finančnú motiváciu. Ten, kto sa stane obyvateľom Veľkého Šariša, dostane peňažnú poukážku v hodnote 200 eur, ktorú môže využiť v obchodoch, pri platení daní a poplatkov.

15.10.2020 10:00
debata

Mesto svojim občanom ponúkne finančné benefity aj pri ďalších príležitostiach. Všeobecne záväzné nariadenie o odmeňovaní občanov mesta prijali na ostatnom zasadnutí mestskí poslanci.

Ako informoval vedúci ekonomického oddelenia Mestského úradu vo Veľkom Šariši Miroslav Hudák, pri prvom prihlásení sa občana na trvalý pobyt mu mesto poskytne jednorazovo mestské nákupné poukážky v hodnote 200 eur.

„Aj pri narodení dieťaťa dostane rodič poukážku v hodnote 200 eur. Pri prvom nástupe dieťaťa na základnú školu v meste dostane rodič poukážku v hodnote 100 eur,” uviedol mestský ekonóm s tým, že to isté platí aj pri prvom nástupe na základnú umeleckú školu a pri prvom nástupe dieťaťa na vykonávanie športu v športovom klube, ktorý ma sídlo na území mesta. Obyvateľovi mesta staršiemu ako 70 rokov mesto každoročne v decembri poskytne mestskú nákupnú poukážku s hodnotou 20 eur.

Mestské nákupné poukážky je možné použiť len na území Veľkého Šariša. “Poukážky môžu ľudia použiť na nákup výrobkov a služieb u subjektov, ktorých obchodne a iné predajne miesta sa nachádzajú na území mesta a sú označené nálepkou obsahujúcou erb, názov mesta a nápis ‚Som hrdý Velkošarišan‘,“ vysvetlil Hudák.

Poukážky sa dajú použiť aj na zaplatenie dani, poplatkov a iných úhrad vyberaných mestom alebo mestskými organizáciami, u ktorých je týmto spôsobom možné uhradiť aj platby za tovar alebo služby, vrátane nájomného, zaplatenie poplatkov a iných úhrad za výkony poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorí majú sídlo alebo zdravotnícke zariadenie na území mesta.

Rovnako ich je možné použiť na pomoc a podporu činnosti subjektov, ktoré sú zapísané v registri mimovládnych neziskových organizácii, ktoré majú sídlo na území mesta. Všetky tieto subjekty sú označené nálepkou a nápisom. Mesto prijalo aj opatrenia, aby sa toto nariadenie nedalo zneužívať.

debata chyba
Viac na túto tému: #darčeková poukážka #Veľký Šariš