História Trnavy sa odhalí pre maximálne 5 ľudí

Trnava Tourism zaraďuje do svojej ponuky prehliadky Trnavy so sprievodcom, ktoré budú v súlade s aktuálnymi opatreniami Úradu verejného zdravotníctva SR. Tie umožňujú organizovanie podujatí, ktorých sa od 15. októbra môže zúčastniť najviac šesť ľudí.

16.10.2020 13:33
debata

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism rozšírila ponuku služieb o prehliadky Trnavy so sprievodcom, ktoré budú v súlade s aktuálnymi opatreniami Úradu verejného zdravotníctva SR. Tie umožňujú organizovanie podujatí, ktorých sa od 15. októbra môže zúčastniť najviac šesť ľudí.

„Situácia nie je ľahká a cestovný ruch trpí spolu s ďalšími odvetviami. Preto sme sa rozhodli rozšíriť našu ponuku o individuálne prehliadky so sprievodcom. Vytvorili sme niekoľko tém navyše, ktoré sú vhodné pre jednotlivcov, páry alebo rodiny,“ povedal Alexander Prostinák, zastupujúci výkonný riaditeľ OOCR Trnava Tourism.

Na jednu prehliadku so sprievodcom môže ísť najviac päť ľudí. Individuálnym prehliadkam podľa Prostináka prispôsobili aj ceny, ktoré sú teraz dostupnejšie.

Počas týchto prehliadok je možné navštíviť aj miesta, kde sa bez turistického sprievodcu nedá bežne dostať.

Sprievodca záujemcom ukáže historické západné krídlo trnavskej radnice, ktoré v minulosti slúžilo ako väznica alebo príbytok kata, ďalej kostnicu a ďalšie zaujímavosti.

K dispozícii je aj možnosť vystúpiť na dominantu centra Trnavy, ktorou je Mestská veža. Prehliadky je možné objednať si v Turistickom informačnom centre na prízemí Mestskej veže.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava