Obnovený Park Ľudovíta Štúra sprístupnili zvolenskej verejnosti

Tretia etapa rekonštrukcie Námestia SNP vo Zvolene vstúpila do finále. Ako informoval referent pre styk s verejnosťou na mestskom úrade Branislav Mikšík, park Ľudovíta Štúra je už sprístupnený verejnosti a ľudia sa môžu prechádzať vynovenými chodníkmi.

18.11.2020 11:45
debata

„Preberacie konanie stavby by malo byť ukončené do konca novembra. Chceli sme Zvolenčanom vyjsť v ústrety skôr a preto sme sa rozhodli dať oplotenie preč už teraz. Samozrejme, dodržali sme pritom všetky bezpečnostné zásady,“ uviedla Soňa Chrastinová – poverená vedením Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy vo Zvolene.

Park aj priestor okolo neho dostali kompletne novú podobu, vydláždili sa cesty, vysadila nová zeleň, vybudovalo nové osvetlenie a zavlažovací systém.

Pribudli tiež dizajnové prvky ako napríklad osvetlenie búst osobností, nové odpadové koše – z toho dva na triedený odpad, citylighty – svetelné reklamné tabule, chodník slávy a na jednom z chodníkov pri buste J. C Hronského bola zrekonštruovaná aj historická studňa.

V najbližších dňoch radnica plánuje osadenie pevných lavičiek oproti OC Európa. Zvyšné mobilné lavičky mesto plánuje umiestniť do parku až s príchodom jari, na studni pribudne mreža a v priestore parku aj jedna fontánka s pitnou vodou.

Obnova parku je súčasťou diela „Námestie SNP Zvolen, pešia zóna – 3. etapa“, ktoré na základe verejnej súťaže a uzatvorenej zmluvy s mestom realizuje zvolenská spoločnosť Idea Invest, spol. s r. o. za sumu takmer 1,65 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty.

debata chyba
Viac na túto tému: #park #Zvolen