Majiteľka kaviarne vydala zákaz hovoriť o koronavíruse

Nad pultom rímskej kaviarne Feeling visí stručný a jasný nápis "zákaz hovoriť o koronavíruse" a majiteľka podniku dodržiavanie nového pravidla od zákazníkov striktne vyžaduje.

24.11.2020 11:00
debata

Pri káve sa majú návštevníci vyhnúť všetkým témam, ktoré súvisia s pandémiou, a venovať sa radšej rozhovorom o počasí alebo bulvárnym novinkám, aby si aspoň na chvíľku od všadeprítomného koronavírusu oddýchli oni aj personál, napísala agentúra ANSA.

„Musíme sa pred vírusom chrániť, ale je nutné sa znovu vrátiť k normálnemu životu. Preto zákazníkov žiadame, aby na tú epidémiu toľko nemysleli,“ opisuje dôvody netradičného opatrenia Cristina Mattioliová, majiteľka kaviarne v rímskej štvrti Ponte Galeria. „Prinajmenšom vtedy, keď si človek skočí na kávu, by mal na pár minút zabudnúť na všetky starosti,“ dodáva.

Reakcie zákazníkov sú väčšinou pozitívne a zákaz rečí o epidemiologických krivkách, vládnych opatreniach a štatistikách nakazených vraj všetci bez reptania dodržiavajú. S humorom berú aj návody na iné konverzačné témy, ktoré vidia na stenách: odporúča sa hovoriť o počasí, celebritách, športových výsledkoch, správach zo sveta či o histórii.

„Nejde o to, že by sme popierali vážnosť situácie, len chceme mať miesto, kde si možno na chvíľu vydýchnuť,“ tvrdí majiteľka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rím #kaviareň #koronavírus