Prešov spustil mapu Vianoc

Netradičnú novinku spustilo mesto Prešov v spolupráci s majiteľmi a prevádzkovateľmi gastro zariadení, ktorým radnica počas tejto zimy umožnila, aby si pred svojou prevádzkou v rámci dĺžky fasády objektu umiestnili stôl a stoličky. V čase obmedzení v súvislosti s ochorením Covid-19 ide o náhradu za tradičné vianočné trhy.

29.11.2020 09:00
debata

Mesto na svojej webovej stránke spustilo mapu Vianoc, kde je zobrazených viac ako 50 gastro zariadení, ktoré budú počas najbližších týždňov ponúkať pri svojich prevádzkach v historickom centre mesta, ale aj na sídliskách, jedlá, nápoje a tradičné vianočné špeciality.

Ako informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, jednotlivé kaviarne či reštaurácie sú na mape označené snehovými vločkami. Po ich rozkliknutí sa zobrazí adresa aj špeciálna vianočná ponuka v danej prevádzke.

„Prešovčania sa môžu tešiť na horúci punč, pečené gaštany, vianočnú pizzu a množstvo ďalších špecialít,“ uviedol Tomek.

Ani tento rok nebude chýbať primátorský punč, ktorý budú môcť Prešovčania ochutnať počas vybraných dní v popoludňajších hodinách priamo pri budove mestského úradu na Hlavnej ulici 73. Výťažok z predaja punču poputuje na účet Nadácie mesta Prešov.

„V predvianočnom čase má mesto Prešov svoje osobité čaro, o ktoré sme našich obyvateľov nechceli pripraviť. Na radnici tak vznikol nápad vytvoriť mapu vianočných špecialít a podporiť tak aj miestnych podnikateľov, ktorí zažívajú náročné obdobie,“ uviedla primátorka mesta Andrea Turčanová.

Vianočnú atmosféru v centre Prešova a v jednotlivých mestských častiach dotvorí vianočná výzdoba, dominantou ktorej je aj tento rok vianočný stromček pri Konkatedrále sv. Mikuláša. Pri prechádzke mestom bude obyvateľov čakať aj niekoľko vizuálno-akustických prekvapení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #Vianoce