Zaočkovaní dostanú v reštauráciách lacnejšie jedlo, až o 20 percent

Tri dubajské reštaurácie ponúkajú menu so zľavou ľuďom, ktorí preukážu, že sa nechali zaočkovať proti Covidu-19. Podniky to oznámili na sociálnych sieťach.

27.01.2021 10:00
debata (1)

Zhruba desaťmiliónové Spojené arabské emiráty sú v rýchlosti očkovania na svete druhé hneď za Izraelom, v posledných dňoch sa tam však vakcinácia kvôli oneskoreniam dodávok spomaľuje.

V SAE sa koronavírusom od začiatku epidémie nakazilo takmer 278.000 ľudí a vyše 790 ľudí tam s Covidom-19 zomrelo. V Dubaji už ale reštaurácie, hotely aj obchody môžu fungovať a vracať sa môžu aj zahraniční turisti.

„Za prvú dávku (vakcíny) desať percent, za druhú dvadsať percent,“ uviedli vo svojej reklame na zľavu tri dubajské reštaurácie. Záujemcovia budú musieť svoje očkovanie dokázať zdravotným potvrdením.

V SAE sa očkuje vakcínou firiem Pfizer / BioNTech od polovice decembra. Dostalo ju už takmer 23 percent obyvateľov, Izraeli sa podarilo zaočkovať 38 percent ľudí.

V emirátoch teraz začalo prípadov nákazy znovu pribúdať a cez víkend tamojšie úrady oznámili spomalenie očkovacej kampane, pretože viaznu dodávky vakcíny.

Úrady preto znovu občanom obmedzili niektoré zábavné aktivity a požadujú prísnejšie dodržiavanie odstupov. Porušovanie môžu ľudia hlásiť úradom prostredníctvom mobilnej aplikácie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dubaj #očkovanie #koronavírus #Covid-19