Čo vidíš? Webová stránka vám dovolí nahliadnuť von cez okná cudzích ľudí

Počas lockdownu sa doma toho dá robiť veľa. No všetko po čase akosi omrzí. Predsa len, svet je tam vonku.

02.04.2021 07:00
debata

Keď pri pohľade z okna zbadáte obraz, ktorý ste videli už azda milión ráz, možno ste sa zamysleli, čo asi vidí sused na vedľajšej ulici, niekto v inom meste či dokonca ktosi na úplne inom kontinente. Široký bulvár pred pandémiou plný áut a chodcov? Šumiaci hustý les alebo rozbúrené vlny mora?

Vďaka novej internetovej stránke získate úplne novú perspektívu. WindowSwap (Zámena okien) je projekt, ktorý vznikol počas karantény a stojí za ním manželská dvojica Sonali Ranjit a Vaishnav Balasubramaniam, píše Euronews. Iniciatíva má podľa nich pomôcť ľuďom vyrovnať sa s trávením toľkého času vo vnútri.

Nápad vznikol, keď si manželia začali s priateľmi navzájom posielať fotky výhľadov z okien. Obrázky sa ujali a rýchlo sa k nim začali pridávať ďalší a ďalší známi.

Dvojica sa preto rozhodla presunúť do online priestoru a ponúknuť možnosť podeliť sa so svojím výhľadom ľuďom po celom svete. WindowSwap začal fungovať vlani v lete a odvtedy si získal mnohých fanúšikov a prispievateľov.

A tak to, čo je pre jedného nudný každodenný obraz sa môže pre niekoho na opačnom konci sveta zdať ako fascinujúci pohľad za hranice všedných dní. Stránka je dôkazom, ako ľudí po celom svete rok 2020 zblížil.

Niekedy prispievatelia odfotia okrem výhľadu aj kúsok zo svojho domova, a tak dovolia iným nazrieť do svojich životov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #okno #výhľad #pandémia #lockdown