Najmenší hotel! Je široký len 2,5 metra, má 7 poschodí a ubytuje 2 hostí

Hotel Eh'Haeusl sa nachádza natlačený medzi ostatnými budovami v nemeckom Ambergu. So svojou šírkou len 2,5 metra by sa na ulici doslova stratil v tieni väčších, no jeho jasno červená farba mu dáva vyniknúť.

10.05.2021 07:00
debata (4)

Už pri prvom pohľade naň nie je ťažké uhádnuť, prečo získal titul hotel najmenší na svete. Zmestia sa doň len dvaja hostia, no nie je to preň nevýhoda.

Naopak, podľa portálu Insider stal sa obľúbeným miestom na medové týždne pre novomanželov z celého sveta, ktorým, samozrejme, ku šťastiu nik ďalší nechýba.

Jeho názov Eh'Haeusl sa dá preložiť ako „manželský dom“ a okrem zaujímavej architektúry má tiež fascinujúcu históriu.

Tento 280-ročný dom navrhli tak, aby obišiel starodávny zákon, že páry, ktoré chcú uzavrieť manželstvo, musia vlastniť nehnuteľnosť.

Dôvtipný staviteľ v roku 1728 vlastne len využil úzku medzeru medzi dvoma budovami, ktorú zastrešil, čím vytvoril dom. Ten potom ponúkol na predaj páru, ktorý chcel spečatiť svoj vzťah. Keď si novomanželia nasporili dosť peňazí na vhodné bývanie, svoju „nehnuteľnosť“ predali ďalšiemu zasnúbenému páru, ktorý pred zákonom musel dokázať vlastníctvo domu. Tak vznikla prezývka „sobášny dom“.

Dom v roku 2008 zrekonštruoval nový majiteľ na luxusný hotel s kapacitou dvaja hostia. V tom istom roku sa dostal aj do Guinnessovej knihy rekordov ako najmenší hotel sveta. Má plochu len 52 metrov štvorcových, no až 7 poschodí.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #hotel #Guinessová kniha rekordov