Noc v hoteli za 1 euro. Budú vás však sledovať cez kameru celú noc

Vymenili by ste ubytovanie takmer zadarmo za úplnú stratu súkromia? Japonský hotel ponúka izbu za menej ako 1 euro na noc, no je tu jeden háčik. Počas pobytu budú na hostí namierené kamery, ktoré ich naživo snímajú a prenos vysielajú.

20.04.2021 07:00
debata (2)

Izba v hoteli Business Ryokan Asahi v japonskej Fukuoke, prezývaná „Hotel za dolár“, stojí iba 100 jenov, čo je približne 80 centov, píše Nypost.

Zvyšok ceny, ktorú musia klienti „zaplatiť“, však tvorí strata súkromia. Celý ich pobyt zachytáva kamera, ktorá ho v priamom prenose vysiela na hotelovom YouTube kanáli, informuje Insider.

Priamy prenos nemá žiadny zvuk a hostia majú povolené vypnúť svetlá, hoci video nie je možné vypnúť.

Nejde pritom o žiadny voyeurizmus a kto by čakal nejaké pikantné zábery, ostane sklamaný. Počas pobytu v izbe číslo 8 nie je povolená nahota, sexuálna aktivita ani žiadne iné „oplzlé činy“. Hostia sa prezliekajú v hotelovej kúpeľni, ktorá sa nesníma.

Pred pobytom podpíšu návštevníci záväzok, že tieto pravidlá dodržia.

Malá izba je vybavená tradičnou japonskou podlahovou rohožou tatami, skladacou podložkou na spanie, malým konferenčným stolíkom, televízorom a rýchlovarnou kanvicou.

Ako píše japonská stránka Sora News 24, od hostí sa nevyžaduje, aby počas svojho pobytu robili nejaké „predstavenia“, zaujímavé kúsky, ktoré by lákali divákov sledovať video. Niektorí návštevníci napriek tomu radi vymýšľajú pre sledujúcich rôzne zábavky a píšu im na papier odkazy.

Hotel tvrdí, že jeho nápad so živým vysielaním nie je reklamným ťahom, ale skôr spôsobom, ako presvedčiť ľudí, aby si rezervovali najmenej vyťaženú izbu. Osmičku si vyberá najmenej návštevníkov a vedenie hotela si myslí, že toto je dobrý spôsob, ako inšpirovať ľudí na pobyt.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #hotel #súkromie #live stream #You Tube