Rúti sa Dubaj do pekla? Influenceri volajú dovolenky pracovnými cestami a Covid sa šíri

Dubajský šéf cestovného ruchu bráni slabé opatrenia proti koronavírusu, aj keď sa infekcie prudko šíria. Mesto, ktoré je súčasťou Spojených arabských emirátov (SAE), zostalo oveľa otvorenejšie ako väčšina sveta, a tak sa doňho nahrnulo mnoho turistov, ktorí chcú uniknúť lockdownom.

12.02.2021 07:00
dubaj, cestovanie, more, mrakodrapy, pláž Foto:
Dubaj láka. Ilustračné foto.
debata (2)

Zatiaľ čo iné národy sa usilovne snažia zabrániť cestovaniu v obavách, že návštevníci znovu vyvolajú vlnu infekcií, Dubaj ponechal väčšinu svojich priemyselných odvetví otvorenú, píše Business Insider. Úrady nežiadajú ľudí, aby svoje správanie zmenili o 100 percent, ale aby boli obozretní a naučili sa žiť v novom normále.

Prípady prenosu koronavírusu v Spojených arabských emirátoch však posledne prudko vzrástli, a tak zaviedli niektoré nové obmedzenia: zatvorili sa bary a nočné kluby a znížila sa kapacita vnútorných priestorov, ako sú nákupné centrá.

Vďaka svojmu „priateľskému“ prístupu sa Dubaj stal magnetom na turistov a influencerov. V decembri navštívilo Dubaj viac ako 500 000 turistov, napísal CNN.

Ako informoval Guardian, mnoho vplyvných ľudí – internetových influencerov – ospravedlňuje svoje pobyty v Dubaji a nazýva ich pracovnými cestami, nie dovolenkami, ktoré mnohé krajiny zakázali. Tvrdia, že cesta do Dubaja je pre nich nevyhnutná, aby mohli vytvárať obsah na svoje účty na sociálnych sieťach.

Mnoho z nich v poslednom čase zverejňovalo svoje fotografie a videá z mesta.

Úrady uviedli, že zvýšený počet prípadov nákaz nezapríčinili turisti, ale ľudia, ktorí nedodržiavali pravidlá. Podľa USA Today mnoho krajín viní dubajských dovolenkárov z prinášania koronavírusu domov a z vytvárania nových ohnísk.

Niektoré štáty sa rozhodli proti turistom, ktorí sa vracajú z Dubaja, tvrdo zakročiť. Musia sa izolovať na 10 dní, zrušili sa priame lety, turisti musia mať negatívne testy a na výsledok čakať v karanténe…

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dubaj #influencer #koronavírus