Žene hrozia 2 roky väzenia a pokuta 115-tisíc. Spolubývajúcu urazila cez WhatsApp

Britke v Dubaji hrozia až dva roky za mrežami a pokuta 500 000 emirátskych dirhamov (115 000 eur) za to, že nadávala svojej spolubývajúcej v správe cez WhatsApp, informuje MailOnline.

17.02.2021 07:00
debata (3)

Žena čelí obvineniam podľa zákonov Spojených arabských emirátov o počítačovej kriminalite, uviedla správa.

Je obvinená z toho, že napísala „f*** you“ svojej bývalej spolubývajúcej z Ukrajiny po hádke o použití jedálenského stola, uviedol Paul Thompson z MailOnline.

Tridsaťjedenročná Britka pripúšťa, že poslala hrubú správu vlani v októbri, ale prokurátori podľa MailOnline ešte musia predložiť prípad formálne, informuje Insider.

Prokuratúra čaká na podanie súdnoznaleckej správy po preskúmaní telefónu tejto ženy, kým sa prípad pohne vpred.

Nešťastnú ženu zatkli pri pokuse nastúpiť na lietadlo na medzinárodnom letisku v Dubaji, odkiaľ sa chcela dopraviť na londýnske letisko Heathrow, informoval denník Independent.

Po zadržaní sa pokúsila kontaktovať svoju bývalú spolubývajúcu s cieľom vyriešiť situáciu, ale neúspešne, uvádza sa v novinách.

Britka, ktorá pracuje ako manažérka ľudských zdrojov, povedala pre MailOnline, že má málo peňazí, prespáva na privátoch a bojí sa straty zamestnania. Búcham si hlavu o múr, povedala denníku.

Radha Stirling, generálna riaditeľka právnickej firmy Zadržaný v Dubaji, označila situáciu za „nočnú moru“. Spojené arabské emiráty podľa svojich vágnych a zle vypracovaných zákonov o počítačovej kriminalite kriminalizovali prakticky každého návštevníka krajiny, povedala.

Takto sa podľa právničky dostala do problémov aj mladá Britka, ktorá nikdy doposiaľ nemala problém so zákonom. Zaplietla sa do pavučiny cudzokrajného právneho systému kvôli hádke cez WhatsApp s ďalšou Európankou.

Nie je to pritom prvýkrát, čo podľa prísnych zákonov v SAE z oblasti počítačovej kriminality zatkli cudzinca. V roku 2019 napríklad zadržali Laleh Shahravesh za to, že na Facebooku údajne označila manželku svojho bývalého manžela za „koňa“.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #pokuta #Dubaj