Sedem slávnych pamiatok a atrakcií sa premenilo na očkovacie centrá

V časoch pred pandémiou to boli slávne miesta, ktoré na šport, kultúru, umenie lákali tisíce návštevníkov. Rozmáhajúca sa epidémia ich zatvorila, no teraz našli nové, úplne nevídané využitie.

04.05.2021 07:00
debata (1)

Štadión Yankee v Bronxe

Slávny newyorský bejzbalový štadión sa zmenil na vakcinačné megazariadenie, ktoré podalo už takmer 100 000 dávok, píše Insider. Štadión bude ako očkovacie stredisko fungovať aj naďalej počas bejzbalovej sezóny.

Sambadrom v Riu de Janeiro

Na sambadrome v brazílskom Riu sa zvyčajne koná svetoznáma fašiangová prehliadka, teraz sa tam pichajú vakcíny. Karneval sa odložil až na budúci rok.

Palác v Cannes

Palác festivalov a konferencií v Cannes, ktorý je aj domovom filmového festivalu v Cannes, na čas zmenil poslanie. Festival, ktorý sa bude tento rok konať len virtuálne, presunul svoje projekcie z mája na jún.

Štokholmská radnica

Na štokholmskej radnici vo Švédsku sa zvyčajne konajú bankety počas odovzdávania Nobelových cien. Radnica je jednou z najvýraznejších budov v meste a je známa svojou vežou so známymi troma korunami.

Westminsterské opátstvo

Očkovacie centrum vo Westminsterskom opátstve navštívili aj princ William a Kate Middleton. Okrem preverenia, ako vakcinácia prebieha, si aj zaspomínali na svoj sobáš, ktorý sa konal práve tu, pred takmer 10 rokmi. Kate si dokonca ako pripomienku na ich veľký deň obliekla kabát v bielej farbe.

Počas svojej návštevy sa vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge stretli so zdravotníkmi aj s ľuďmi, ktorí boli očkovaní.

Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa... Foto: SITA/AP, Aaron Chown
Britain Royals Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa z Cambridge navštívili očkovacie centrum vo Westminster Abbey. Vojvodkyňa pútala pozornosť v krémovom kabáte z dielne Catherine Walkerovej.

Štadión Wembley v Londýne

Aj tento štadión je dnes vakcinačným centrom proti chorobe COVID-19. V bežných časoch sa využíva najmä na domáce zápasy Anglickej futbalovej reprezentácie, finále FA Cupu, koncerty a ďalšie. Je najväčším štadiónom vo Veľkej Británii a druhým najväčším v Európe s 90 000 miestami na sedenie.

Múzeum Capodimonte v Neapole

Múzeum umenia, ktoré našlo svoj domov v paláci Capodimonte, veľkom sídle Bourbonovcov, je hlavným uchovávateľom neapolského maliarstva a dekoratívneho umenia s niekoľkými dôležitými dielami z iných talianskych maliarskych škôl a niekoľkými významnými starorímskymi sochami.

Ľudia po podaní očkovacej látky čakajú v týchto skvostných priestoroch naplnených umením asi 15 minút, aby sa uistili, že nenastala alergická reakcia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #vakcína