Turistickú sezónu v Skalici otvoria v polovici mája, novinkou bude konský povoz

Skalica sa pripravuje na otvorenie turistickej sezóny v polovici mája. V sobotu 15. mája sprístupní všetky kultúrne pamiatky, každý víkend medzi 10:00 a 18:00 bude možné využiť aj služby turistických sprievodcov.

24.04.2021 15:00
debata

Novinkou sezóny bude prehliadka mesta na konskom povoze s názvom Kráľovský okruh po Skalici, k dispozícii bude aj výklad sprievodcu. Návštevníci mesta budú mať možnosť kúpiť si turistický pas, ktorý im umožní vstup do ktorejkoľvek z dvanástich pamätihodností.

Tradičný Trdlofest, ktorý vždy v máji otváral turistickú sezónu v historickej Skalici, v tomto roku podľa primátorky Anny Miernej určite nebude. Vedenie mesta zatiaľ nepočíta ani s ďalšími väčšími podujatiami.

Prevádzkovateľ prístavu a požičovne plavidiel na Baťovom kanáli začiatkom mája podľa Miernej otvorí sezónu, ale na rozdiel od minulosti tiež len komorne.

Mesto Skalica v spolupráci s miestnym hotelom pripravilo projekt Kráľovské mesto Skalica.

Ten spája možnosť ubytovania s prehliadkou mesta a ochutnávkou jedinečných skalických vín a trdelníka.

„Pandemické obdobie využila turistická kancelária veľmi aktívne. Vynovené boli propagačné tabule na Baťáku, Skalickej lúke a Perúnskej lúke. Sprievodcovia budú mať nové uniformy, pripravili sme nové propagačné videá a materiály, vrátane mobilnej aplikácie Geohra Skalica,“ povedala primátorka Anna Mierna.

debata chyba
Viac na túto tému: #skalica