Najvyšší nekonečný bazén sveta: Okúpete sa v šialenej výške 300 metrov bez závratu?

Potápanie v hlbinách už nie je také zaujímavé ako kúpanie sa doslova v oblakoch. Nekonečné bazény na strechách mrakodrapov zaznamenali v poslednom čase veľkú popularitu a teraz je tu ďalší, ktorý prekonal všetky doterajšie.

29.05.2021 07:00
debata (3)

V Dubaji, mieste známom mnohými naj, teraz otvorili najvyšší nekonečný bazén na svete, kúpať sa tu môžete vo výške 300 metrov nad morom, píše CNN.

Najvyššie položený bazén sveta umiestnený na budove, zapísaný aj v Guinnessovej knihe rekordov, sa nachádza v novootvorenom rezorte Address Beach. A nie je to žiadny bazénik, s dĺžkou 94,84 metrov a šírkou 16,5 metra je takmer dvakrát taký dlhý ako olympijský bazén.

Rozlohu má 560 metrov štvorcových. Je rozdelený na plaveckú zónu dlhú 75 metrov, časť s mokrým ležadlom a relaxačnou plochou.

Je z neho úchvatný panoramatický výhľad na úplne nové ruské koleso Ain Dubai – samozrejme, najvyššie na svete – biely piesok slávnej pláže Jumeirah či ikonickú budovu Burdž al-Arab.

Bazén je prístupný iba pre hotelových hostí vo veku od 21 rokov. Výhľad si však môžete vychutnať aj bez toho, aby ste sa namočili, stačí si rezervovať stôl v susednej strešnej reštaurácii Zeta Seventy Seven.

Ázijská reštaurácia dostala toto pomenovanie, pretože sa nachádza rovnako ako bazén na 77. poschodí hotela. Pozostáva z vonkajšej terasy a 12 súkromných uzavretých klimatizovaných kabín, píše National News.

Nový bazén je síce pôsobivý, no nie je to jediné lákadlo dubajského strediska. Address Beach Resort spolu s Address Beach Residences sídli v dvoch vežiach spojených v základni a tiež navrchu, od 63. poschodia po 77. Skybridge, ktorý spája 14 najvyšších poschodí, ukrýva vo výške takmer 300 metrov luxusné apartmány.

Tento mrakodrap pri pláži, známy ako Brána Jumeirah, otvorili v decembri 2020. Živú panorámu Jumeirah tak doplnil o nový obdivuhodný architektonic­ký prvok.

Už v máji pribudol do sveta nekonečných bazénov nová konkurencia. Otvoril sa ďalší rekordný bazén Sky Pool v Londýne, na južnom brehu rieky Temža, pripomína CNN.

Sky Pool je priehľadný plavecký bazén dlhý 25 metrov, ktorý sa rozprestiera medzi dvoma 10. poschodiami dvoch obytných mrakodrapov.

Je to najväčšia voľne stojaca akrylová stavba bazéna na svete.

Do londýnskeho bazéna sa však nebude dať tak ľahko dostať ako do dubajského – bude prístupný len obyvateľom apartmánov, ktoré stoja 1,2 milióna eur.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #bazén #Dubaj