Nie je to týranie? Hotel s uväznenými zvieratami otvoril rezervácie a schytal kritiku

Prvý „hotel ľadových medveďov“ na svete otvorili v čínskej provincii Chej-lung-ťiang na ďalekom severovýchode Číny. Zariadenie hneď pritiahlo pozornosť hostí, ale čelilo aj kritike, a to práve za hlavnú atrakciu - živé ľadové medvede.

26.05.2021 07:00
debata

Hotel ľadových medveďov, ktorý je súčasťou zábavného parku Charbin Polarland v hlavnom a najväčšom meste provincie Chej-lung-ťiang, v Charbine, otvoril nedávno svoje brány a návštevníkom sľubuje nevídanú atrakciu v podobe možnosti nepretržitého pozorovania ľadových medveďov zo všetkých 21 izieb, informoval CNN.

„Či jete, hráte sa alebo spíte, spoločnosť vám budú robiť ľadové medvede,“ uviedol Charbin Polarland na svojom oficiálnom účte na sieti WeChat.

Fotografie a videá v čínskych štátnych médiách ukazovali ľudí, ako sledujú dva ľadové medvede vo vnútornom výbehu s umelým ľadom a malými jazierkami vody.

Hovorca zábavného parku Charbin Polarland povedal agentúre Reuters, že tento krytý priestor je iba časťou celkového výbehu medveďov a že zvieratá sú vonku, keď to umožňuje teplota a kvalita vzduchu.

Záujem o pobyt v hoteli, kde noc stojí v rozmedzí od 1 888 do 2 288 jüanov (240 až 300 eur), je vraj veľmi vysoký a počas celej testovacej doby mal všetky kapacity obsadené.

Ochranári sú rázne proti

Proti hotelu a jeho konceptu sa zdvihla vlna nevôle, ľadové medvede podľa aktivistov patria do Arktídy, nie do zoologických záhrad alebo sklenených boxov, a už vôbec nie do hotelov.

Ľadové medvede sú v prírode aktívne až 18 hodín denne, počas ktorých sa túlajú po rozsiahlych územiach a prejdú mnoho kilometrov. To je ich skutočný život.

Nejde pritom o prvý prípad, keď sa v Číne z ľadového medveďa stala komerčná zábavka. V roku 2016 utŕžilo kritiku obchodné centrum v juhočínskom meste Kanton, kde sa nakupujúci pozerali na medvedicu uväznenú v sklenenom výbehu.

Harbin Polarland vznikol koncom roku 2005 a nazýva sa nazýva prvým zábavným parkom polárneho umenia na svete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #hotel #ľadové medvede