Obsadenosť Bardejovských kúpeľov by od júna by mohla prelomiť polovicu

Ubytovacie a liečebné kapacity v Bardejovský Kúpeľoch sa pomaly zapĺňajú a na začiatku júna by mohli prelomiť 50 percent z celkovej kapacity 1 100 lôžok.

20.05.2021 14:10
debata

Začiatkom mája tohto roka boli kúpele obsadené na 35 percent, počas prvého štvrťroka to bola iba 17-percentná obsadenosť. Ako informovala ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských Kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková, bežnú obsadenosť, podobnú tej minuloročnej, očakávajú kúpele pri predpokladanom kontinuálnom raste až koncom leta.

Podľa Šatankovej by k tomu malo prispieť ďalšie uvoľnenie protipandemických opatrení, predovšetkým pri reštauračných a wellness službách a dovolenkové obdobie.

„Prvý štvrťrok bol veľmi zlý. Hlavne za január a február boli veľmi nízke čísla obsadenosti a kúpele boli bez samoplatcov. Už apríl poskočil na úroveň 24 percent, z toho sedem percent tvorili samoplatcovia. V mesiaci jún by sme mali byť na približne 55 až 60 percentách,“ uviedla Šatanková, podľa ktorej má v tomto smere pomôcť aj dnešné znovuotvorenie kongresového hotela Alexander. Ten otvárajú vo štvrtok 20. mája po sedemmesačnej prestávke.

Kúpele poskytujú v tomto období pre samoplatcov aj klientov zdravotných poisťovaní postcovidovú liečbu. Ako však uviedla ekonomicko-obchodná riaditeľka, ešte začiatkom mája nemali cez poisťovne na nové indikácie súvisiace s COVID-19 ani jedného klienta.

„Aspoň prvé návrhy na liečbu už boli na ceste, k čomu prispeli čerstvo podpísané dodatky s poisťovňami,“ uviedla Šatanková.

Od apríla začali v kúpeľoch využívať na rehabilitáciu pacientov po prekonaní ochorenia COVID-19 aj MLS laserovú terapiu v kombinácii s magnetoterapiou.

„Na Slovensku ide o ojedinelé využitie špecializovaného lasera na tieto účely,“ dodala Šatanková s tým, že pomáha pacientom so stredne ťažkým, až ťažkým priebehom ochorenia COVID-19.

debata chyba
Viac na túto tému: #bardejovské kúpele