Otvorili najvyšší hotel sveta. Teda... možno. V čom je háčik?

O Číne sa najnovšie hovorí ako krajine neobmedzených možností. Krajina rastie ekonomicky, ale stúpa aj do výšok. Doslova. V Šanghaji otvorili nové ubytovacie zariadenie - J Hotel Shanghai Tower a okrem prívlastku luxusný mu patrí aj atribút najvyšší na planéte. Aspoň podľa toho, čo o sebe tvrdí.

31.08.2021 07:00
debata

Hotel J zaberá najvyššie poschodia Šanghajskej veže, ktorá je s výškou 632 metrov najvyššou budovou v celej Číne, píše CNN.

Hotel J má 165 izieb, z toho 34 apartmánov. K dispozícii je nepretržitá služba osobného komorníka, krytý bazén, toaletné potreby značky Hermes a Diptyque, vane v tvare lupeňov magnólie, luxusné kúpele so zameraním na procedúry reiki a kompletné čínske čajové súpravy v každej izbe.

Hotel má štyri typy apartmánov, z ktorých najdrahší je Šanghajský apartmán s rozlohou 380 metrov štvorcových. Táto suita má okrem spálne aj salónik, pracovňu, kuchyňu, priestor na fyzioterapiu a miestnosť na obliekanie. Koľko tu stojí noc, nie je zverejnené. J Suite – o jeden stupeň lacnejšia než Šanghajská suita – však stojí v prepočte 8 850 eur.

Za najlacnejšiu izbu návštevníci zaplatia v prepočte 470 eur.

V hoteli je tiež sedem rôznych reštaurácií, vrátane kantonskej reštaurácie Heavenly Jin na najvyššom, teda 120. poschodí. K dispozícii sú tiež reštaurácie s japonskými a talianskymi pochúťkami a podáva sa tu aj popoludňajší čaj.

Hotel J vlastní spoločnosť Jin Jiang International, jedna z najväčších čínskych štátnych hotelových a turistických spoločností.

Napriek globálnemu útlmu cestovného ruchu počas pandémie konkurencia v oblasti „najvyšší, najlepší a najnovší hotel“ stále žije.

Ritz Carlton v Hongkongu napríklad tvrdí, že má najvyšší hotelový bazén a najvyšší hotelový bar na svete.

Boje o najvyšší hotel sveta sa vedú aj v Dubaji – Hotel Gevora s výškou 356 metrov bol podľa Guinessovej knihy rekordov v roku 2018 oficiálne uznaný za najvyšší hotel na svete.

Ako poznamenáva CNN, o titul najvyššieho hotela sa zvyčajne uchádzajú iba na budovy, ktoré sa využívajú výlučne ako hotely, na rozdiel od hotela J, ktorý zaberá iba hornú časť Šanghajskej veže.

Do súťaže vstupuje aj ešte nedokončená dubajská veža Ciel Tower, ktorá bude mať 1 042 izieb a po dokončení dosiahne výšku 360,4 metra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #hotel #Šanghaj