Hotel vyčlenil výťahy len pre domácich. Nový aparteid? spustila sa lavína kritiky

Hotel v Tokiu sa ospravedlnil a odstránil nápisy „Iba pre Japoncov“ a „Iba pre cudzincov“ vo výťahoch po tom, čo tieto preventívne opatrenia proti Covidu-19 vyvolali pobúrenie na sociálnych sieťach pred letnými olympijskými hrami.

15.07.2021 07:00
Japonsko, Tokio, Dúhový most, Foto: ,
Dúhový most a Tokijská veža v metropole Japonska. Ilustračné foto.
debata

Tokio vstúpilo do núdzového stavu 12. júla kvôli obavám, že príliv desiatok tisíc športovcov a funkcionárov počas hier 23. júla až 8. augusta rozšíri koronavírus. Prípadov už v japonskom hlavnom meste pribúda.

Akasaka Excel Hotel Tokyu v centre Tokia vyvesil podľa CNN v reakcii na pokyny organizátorov hier oznam, ktorým chcem oddeliť pohyb hostí, ktorí prišli na hry, od ostatných ubytovaných v hoteli, uviedol predstaviteľ hotela pre agentúru Reuters. Hotel zároveň uviedol, že nemal úmysel diskriminovať cudzincov, keď vyčlenil dva výťahy pre cuzdincov a dva pre domácich, napísal Japan Times.

Tokijský hotel si za svoje nápisy vyslúžilo na sociálnych sieťach tvrdú kritiku a jeden používateľ Twitteru napísal, že „v Japonsku ožil apartheid.“ „Vírus nemá nič spoločné s národnosťou,“ napísala užívateľka Twitteru Anna.

Ubytovacie zariadenie sa podľa Japan Today za nedorozumenie ospravedlnilo a nápisy odstránilo. Hotel teraz rokuje so svojím ústredím o tom, aký oznam či opatrenie namiesto toho použiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio #hotel