Ponuka, ktorá sa neodmieta! Talianske mesto rozdáva týždňové pobyty úplne zdarma

Taliansko robí, čo môže. Mestečká sa snažia znova prilákať ľudí - niektoré ponúkajú svoje opustené domy za 1 euro, ďalšie prišlo s nápadom pozývať ľudí na týždňové dovolenky zdarma.

22.07.2021 07:00
debata

Pandémia síce cestovanie ochromila, no toto leto sa konečne uvoľnili opatrenia a mnohé miesta sa opäť stali dostupné pre zahraničných návštevníkov. To využilo aj mestečko San Giovanni v regióne Molise, ktoré sa rozhodlo povzbudiť cestovný ruch tak, že ponúka turistom bezplatné výlety v rámci programu „Give Yourself Molise“, píše Matadornetwork.

Táto akcia sa pôvodne začala už minulý rok, mestská kultúrna organizácia Amici del Morrutto ju však znova spustila práve teraz, v čase „postpandemického cestovania“.

Miestny aktivista Enzo Luogo, ktorý stojí za kampaňou, minulý rok pre denník The Telegraph uviedol: „Kvôli desaťročiam emigrácie z Molise sú v centrách dedín úplne prázdne domy".

Sú to nádherné, ale vyľudnené dediny, ktoré nemajú žiadne turistické ubytovanie, a tak si položili otázku, ako aj tak dokážu pomôcť oživiť svoje historické dediny a zároveň povzbudiť k príchodu návštevníkov v týchto zložitých dobách, keď je cestovný ruch na historickom minime.

Čo teda treba spraviť, keď chcete zadarmo navštíviť San Giovanni? Stačí vyplniť online prihlášku a máte šancu získať jeden zo štyridsiatich poukazov na týždňový pobyt v miestnych domoch zadarmo.

Jediným kritériom, je, že nemôžete byť v súčasnosti obyvateľom regiónu Molise a mali by ste vedieť vysvetliť, prečo chcete túto oblasť navštíviť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #dovolenka #cestovanie