V Skalici ukončujú turistickú sezónu, vstup do pamiatok je zadarmo

V meste Skalica sa posledný augustový víkend (28. a 29. 8.) oficiálne končí turistická sezóna. Do pamiatok v meste bude v rámci ukončenia sezóny vstup voľný, informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Záhorie Martin Lidaj.

28.08.2021 06:00
Rotunda sv. Juraja v Skalici Foto:
Rotunda sv. Juraja v Skalici. Ilustračné foto.
debata

V každej pamiatke sa v čase od 10.00 do 18.00 h bude nachádzať sprievodca, ktorý bude návštevníkom poskytovať odborný výklad o danej pamiatke.

„Ukončenie sezóny bolo pôvodne plánované v rámci podujatia Skalické dni, ktoré nám pandemické opatrenia, bohužiaľ, neumožnia uskutočniť,“ informovala vedúca oddelenia marketingu a cestovného ruchu Renáta Medňanská.

Ako doplnila, pre návštevníkov boli v tejto sezóne pripravené viaceré novinky, ako Hravý sprievodca, kde zábavnou formou spoznávali mesto aj s jeho zaujímavosťami, prehliadka pamiatok na konskom povoze a taktiež pexeso s pamätihodnosťami.

„Novinkou boli aj tipy na výlety v podobe balíčka Záhorie plné zážitkov, kde návštevníci bližšie spoznávajú Skalicu, Senicu a Šaštín-Stráže,“ doplnila Medňanská.

Skalica už teraz pripravuje novinky pre nasledujúcu sezónu aj v spolupráci s Oblastnou organizácii cestovného ruchu (OOCR) Záhorie.

„Ide o podporu produktov cestovného ruchu a propagáciu. Jednou z nich je zámer zakúpenia historických kostýmov vďaka finančnej podpore Ministerstva dopravy a výstavby SR. Tie sa budú používať pri sprevádzaní návštevníkov mestom a pri slávnostných príležitostiach. Ide o dva kráľovské kostýmy a dva kostýmy kupca alebo sedliaka, teda bežného občana historického obdobia,“ uviedol Lidaj.

debata chyba
Viac na túto tému: #skalica