Obnova najvyužívanejšej cyklotrasy v bratislavskom lesoparku je hotová

Hlavné mesto v spolupráci s Mestskými lesmi v Bratislave dokončilo opravu povrchu cyklotrasy v lesoparku medzi Železnou studničkou a Bielym krížom, ktorá je najviac využívanou asfaltovou cyklotrasou.

10.09.2021 14:45
debata

Povrch cyklotrasy pochádzal ešte zo 70. rokov minulého storočia. Dokončená bola rekonštrukcia posledného, 1,4-kilometra dlhého úseku od konečnej autobusov 43 po Dlhé lúky.

„Tento konkrétny úsek je rovinatý a dostatočne široký, aby tu nevznikali konflikty medzi cyklistami a pešími turistami, a preto veríme že opravu ocenia všetci naši návštevníci,“ skonštatoval Matej Dobšovič, riaditeľ Mestských lesov v Bratislave. Podotkol, že ide o doháňanie investičného dlhu.

Zeleno značená cyklotrasa prechádza cez územia viacerých subjektov. Úsek v správe Mestských lesov má spolu deväť kilometrov. Od Železnej studničky, konečnej autobusu 43, vedie cez obľúbené rekreačné miesta ako Dlhé lúky, Spariská, U Slivu, Červený kríž po hranicu Mestských lesov pod Bielym krížom.

V spolupráci s bratislavským magistrátom pripravuje mestská organizácia projektovú dokumentáciu ku komplexnej oprave cesty a chodníkov v úseku medzi odbočkou na Kačín a Snežienkou.

Projekt pod názvom Predĺženie promenády na Železnej studničke vzišiel z architektonickej súťaže návrhov a nadväzuje na zrekonštruovanú cyklotrasu.

Mestské lesy zároveň podotýkajú, že okrem rekonštrukcie ciest podporujú cyklistiku aj minimalizovaním počtu áut v lese, pravidelným zametaním ciest, kosením krajníc, prevádzkovaním servisných cyklostojanov, či údržbou rekreačného mobiliáru, ako sú lavičky, studničky i altánky.

„Zároveň cyklistov prosíme jazdiť po lesoparku opatrne a dodržiavať Kódex ohľaduplnosti voči peším návštevníkom,“ vyzýva organizácia.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklotrasa #Bratislavský lesopark