Letnú turistickú sezónu si v Skalici pochvaľujú

Tohtoročná letná turistická sezóna v Skalici sa nad očakávanie vydarila. Ako informovala radnica v tlačovej správe, od mája do konca augusta navštívilo 12 turistických pamiatok v meste viac ako 14-tisíc návštevníkov, z toho necelá tisícka zo zahraničia. V porovnaní s počtom vstupov do pamiatok v minulom roku išlo o výrazný nárast.

19.09.2021 13:00
Kultúrny dom v Skalici Foto:
Kultúrny dom v Skalici je dielom architekta Dušana Jurkoviča
debata

„Jedným z mála pozitív pandemického obdobia je väčší záujem domáceho obyvateľstva o krásy našej krajiny. Už minulý rok sme zaznamenali vyšší záujem Slovákov a Čechov o skalické pamiatky, aj preto sme tento rok pripravili nové turistické atrakcie,“ informuje mesto v tlačovej správe.

Novinkou sezóny bolo organizovanie prehliadok mesta na konskom povoze s názvom Kráľovský okruh po Skalici. Turisti mohli spoznávať historické centrum mesta aj s ochutnávkou tradičných skalických produktov, akými sú trdelník alebo víno.

V ponuke bol aj pobytový balíček Kráľovské mesto Skalica s ubytovaním, prehliadkou mesta, ochutnávkou trdelníka a vína.

Turisti v Skalici najčastejšie vyhľadávajú Rotundu sv. Juraja, mlyn bratov Pilárikovcov, veľmi známy je aj Jurkovičov Dom kultúry. Skalica sa začala už pred mnohými rokmi orientovať na turistický ruch, čomu zodpovedala aj rekonštrukcia historického centra mesta, obnovenie tradície pečenia Skalických trdelníkov, obnovenie plavby po Baťovom kanáli, propagácia červeného vína Skalický rubín a ďalšie aktivity na podporu tohto odvetvia.

debata chyba
Viac na túto tému: #skalica #turistická sezóna