Polícia zablokovala betónom bar v horskom stredisku. Ignoroval protikovidové opatrenia

Polícia vo Švajčiarsku umiestnila niekoľko veľkých betónových blokov pred bar v kantóne Valais po tom, čo majitelia podniku opakovane odmietli zaviesť opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19, ktoré platia v krajine.

06.11.2021 07:00
debata (19)

Po tom, čo si majiteľ reštaurácie Walliserkanne v Zermatte viackrát nesplnil povinnosť kontroly zákazníckych certifikátov COVID-19, miestna polícia pristúpila k drastickému opatreniu a navozila pred vchod ťažké cementové hranoly, informuje The Local.

Certifikáty, ktoré dokazujú, že niekto je plne očkovaný, uzdravený alebo mal negatívny test na vírus, musia hostia reštaurácií vo Švajčiarsku predkladať majiteľom od polovice septembra, aby mohli jesť a piť vo vnútorných priestoroch.

Podľa médií sa počas operácie jeden z majiteľov – zarytý skeptik pandémie, ktorý opakovane porušoval pravidlo kontroly certifikátov a príkaz na zatvorenie svojej reštaurácie – vyhrážal orgánom činným v trestnom konaní, že použije svoju zbraň.

Oboch majiteľov zatkla polícia v nedeľu ráno.

Právny expert pre švajčiarsky spravodajský portál 20 Minutes však povedal, že väzobné stíhanie v tomto prípade neočakáva. Skôr si myslí, že majitelia dostanú pokutu, ktorá môže byť uložená až vo výške 10 000 švajči­arskych frankov (asi 9 500 eur).

Samozrejme, prípad sa rozšíril aj cez sociálne siete, kde vzbudil veľké vášne v oboch táboroch – zástancov aj odporov protipandemických opatrení. Ľudia si fotili a zverejňovali betónové kusy, ktorými polícia „vyriešila“ problém.

Niektorí používatelia tvrdili, že jeden z majiteľov reštaurácie bol medzitým hospitalizovaný, polícia to však nepotvrdila.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #protipandemické opatrenia