Unavený? Cestovná kancelária ponúka okružné spánkové jazdy autobusom

Chronicky nevyspatí ľudia majú novú nádej na kvalitný a blahodarný spánok. Hongkongský cestovná kancelária sa totiž rozhodla využiť skvelý spací potenciál jemného hojdania a upokojujúceho hučania, ktoré dokážu ponúknuť len autobusy. A tak sa unavení pasažieri môžu ponoriť do ríše snov tak ako bábätká.

20.11.2021 07:00
debata

Keď si hongkongská cestovná kancelária Ulu travel všimla, ako cestujúci zaspávali v jej autobusoch, a nedávno spustila 75 kilometrov dlhú, päť hodín trvajúcu okružnú cestu „nikam“, píše NPR.

„Keď sme vo firme diskutovali o nových zájazdoch, natrafil som na príspevok môjho priateľa na sociálnej sieti, kde písal, že nemôže dobre spávať kvôli stresu z práce,“ povedal pre Associated Press Kenneth Kong, marketingový a obchodný manažér Ulu.

„Keď však cestoval autobusom, vyspal sa dobre,“ doplnil Kong. „Jeho príspevok nás inšpiroval k vytvoreniu tohto zájazdu, počas ktorého budú môcť cestujúci jednoducho len dobre spať.“

Lístky sa pohybujú v prepočte od 11 eur do 44 eur na osobu v závislosti od typu sedadla na hornom alebo dolnom poschodí. Spáči dostanú aj taštičku s maskou na oči a štupľami do uší.

Už prvá spacia jazda bola úplne vypredaná a niektorí pasažieri si urobili skutočne pohodlie a priniesli si vlastné prikrývky a vankúše.

Pre tých, ktorí predsalen chceli aj čosi vidieť, autobus spravil počas jazdy aj niekoľko zastávok. Tí, čo práve nespali, si mohli prezrieť čarovné miesta hongkongského ostrova Lantau.

Dopravné prostriedky, špeciálne autobusy, sú častým miestom krátkych zdriemnutí, najmä vo veľkých mestách, kde cestovanie skutočne zaberá veľkú časť dňa ľudí. Mnohí musia skoro ráno vstávať, aby stihli prísť do práce a zo zamestnania sa vracajú neskoro večer, preto sa usilujú počas cesty dospať, čo im chýba. Obyvatelia Hongkongu tiež často nemajú dostatok času na poriadny spánok, a tak si zvykli zdriemnuť na sedadlách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #autobus #Hong Kong