V cestovnom ruchu bude Hlohovec spolupracovať s Piešťanmi

Mesto Hlohovec bude členom oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany. Hlohovec očakáva, že tým získa partnera pre rozvoj cestovného ruchu a zvyšovanie návštevnosti mesta a jeho atrakcií. Vstup do Rezortu Piešťany schválili poslanci mestského zastupiteľstva.

13.11.2021 09:00
debata

Hlohovec podľa primátora Miroslava Kollára týmto krokom získa lepší marketing a lepšie šírenie informácií o podujatiach v meste, čo by následne malo znamenať viac návštevníkov a profitovanie miestnych podnikateľov.

„V tejto chvíli sa tam ideme rozpozerať a využívať synergie, ktoré nám z členstva vyplývajú,“ dodal Kollár. Zároveň priznal, že pôvodne mal Hlohovec záujem o členstvo v oblastnej organizácii cestovného ruchu Trnava Tourism, kde však narazil na malé obce, ktoré zrejme nechceli mať popri Trnave v organizácii ďalšie mesto.

Turistov by do Hlohovca mal lákať predovšetkým miestny zámok, ktorý bol nedávno z veľkej časti zrekonštruovaný. Záujemcovia si môžu pozrieť nielen samotný zámok, ale navštíviť môžu aj rôzne podujatia a výstavy v jeho priestoroch.

V Trnavskom kraji pôsobí momentálne päť oblastných organizácií cestovného ruchu. Zamerané sú na Trnavu a okolie, Galantu a okolie, Piešťany, Žitný ostrov a Záhorie. Cestovný ruch podporuje aj Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj.

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany #Hlohovec