Výstavba apartmánov a hotela v Novej Lesnej sa posúva, investor zámer konzultuje

Možná plánovaná výstavba apartmánových domov a štvorhviezdičkového hotela v podtatranskej obci Nová Lesná sa posúva. Odbor starostlivosti o životné prostredie na Okresnom úrade v Poprade prerušil zisťovacie konanie k navrhovanej činnosti. Požiadal o to samotný investor.

14.11.2021 09:00
debata

Dôvodom sú konzultácie s predstaviteľmi Správy Tatranského národného parku „za účelom diskusie o obojstranne prijateľnom rozsahu navrhovanej činnosti“. Uvádza sa to v oznámení na enviroportáli Ministerstva životného prostredia SR.

Za projektom stojí bratislavská spoločnosť Rakenyk. Odhadované celkové náklady predstavujú 26 miliónov eur bez DPH. Spoločnosť chcela začať s výstavbou čo najskôr po získaní stavebného povolenia.

Ako vyplýva z predloženého zámeru v rámci posudzovania vplyvov na životné prostredie, má isť o hotel rodinného typu s 55 izbami, ktorého súčasťou budú aj detské ihriská a vodný svet.

Investor uvažuje aj s ich využitím pre deti z danej obce. Počíta sa tiež s reštauráciou s kapacitou 70 miest. Prácu by tam následne mohlo nájsť približne 25 ľudí.

Všetky apartmánové domy budú mať tri nadzemné podlažia a podzemné podlažia, v ktorých by mali byť garáže.

Celková úžitková plocha je naprojektovaná na úrovni 10 961,23 metrov štvorcových. Vzniknúť by malo 234 parkovacích miest, z toho 78 vonkajších a 156 vnútorných.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry