Odhalili najdrahšie (a najlacnejšie) mestá na život v roku 2021. Sťahujete sa?

Vysoká inflácia a problémy s dodávateľskými reťazcami na celom svete zvyšujú ceny a zvyšujú tlak na naše bankové účty.

18.02.2022 07:00
debata

Podľa správy Worldwide Cost of Living od Ekonomickej spravodajskej jednotky však tento tlak pravdepodobne pocíti viac Tel Aviv, Paríž, Singapur, Zurich a Hong Kong – 5 najdrahších miest na život.

Izraelské mesto sa oproti minulému roku vyšplhalo o päť miest vyššie, na prvú priečku, najmä vďaka prudko rastúcej mene a zvýšeniu cien približne jednej desatiny tovaru v meste.

Paríž – najdrahšie mesto roku 2020 – sa tento rok delil o druhé miesto so Singapurom, pričom Zurich a Hong Kong obsadili štvrté a piate miesto.

Saudská Arábia, kôň, socha, Čítajte viac Sci-fi megamesto za 400 miliárd ukradne ľuďom súkromie. Zmestí sa doň celé Slovensko!

Väčšina amerických miest tento rok klesla v rebríčku po tom, čo vláda vložila peniaze do ekonomiky ako súčasť ich reakcie na COVID-19.

Celosvetový prieskum životných nákladov vypočítal mieru inflácie na úrovni 3,5 percenta, čo je najrýchlejšia miera za posledných päť rokov.

Tento výpočet nezahŕňa Caracas, Damask, Buenos Aires a Teherán, ktoré zažívajú hyperinfláciu.

Najlacnejšie mestá na život sa nachádzajú prevažne v Afrike, na Strednom východe a v častiach Ázie, pričom Damask si od minulého roka zachoval svoje miesto ako najlacnejšie miesto na život na svete.

Tu sú najdrahšie mestá na život:

10. Osaka, Japonsko

9. Los Angeles, USA

8. Kodaň, Dánsko

7. Ženeva, Švajčiarsko

6. New York, USA

5. Hongkong, Čína

4. Zurich, Švajčiarsko

3. Singapur

2. Paríž, Francúzsko

1. Tel Aviv, Izrael

Kansas, Mesiac, kolotoč, farby, zábava, lunapark Čítajte viac Najväčšie ruské kolo má štvrť kilometra! Z ostatných spravilo liliputánov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #inflácia #ceny