Dom tejto babičky priťahuje turistov z celej Európy. Pozrite sa, prečo

Maďarka Etelka Józsefné Kajdácsi – známa aj ako „teta Eta“ – otvorila po ročnej prestávke svoju slávnu zimnú krajinu zázrakov. Dom, ktorý sa nachádza v malom maďarskom meste Dabas neďaleko Budapešti, sa stal vianočnou atrakciou, ktorá priťahuje návštevníkov zo širokého okolia.

25.12.2021 07:00
debata (6)

Teta Eta začala montovať dekorácie na svoj príbytok pred desiatimi rokmi, aby zabavila svoje vnúčatá, píše Euronews.

Minulý rok kvôli pandémii nemohla otvoriť svoj dom a záhradu, tento rok je jej vianočná atrakcia späť.

Nových dekorácií je teraz dvakrát toľko, pribudol aj spievajúci Santa Claus v reálnej veľkosti, svietiaci sob a niekoľko kilometrov vianočných svetiel!

Miestna samospráva dokonca spustila vláčik, aby sa tam návštevníci dostali, a pri dome tety Ety vzniklo aj parkovisko, ktoré je pre verejnosť otvorené do 2. januára 2022.

Všetky deti, vnúčatá a celá široká rodina tety Ety dva týždne pracovala, aby umiestnila všetku tú výzdobu, do posledného detailu, na svoje miesto.

Ich úsilie nebolo márne, obdivovať unikátnu vianočnú atmosféru prichádzajú návštevníci až z Francúzska.

Súčasťou kúzla je aj samotná teta Eta, ktorá každého hosťa osobne víta každý deň medzi 16:00 a 20:00 a dokonca zadarmo ponúka svoje domáce vianočné pochúťky.

Nie všetko je tu však vyzdobené. Každý rok rodina postaví holý vianočný stromček a návštevníci môžu priniesť vlastnú ozdobu a zavesiť ju na vetvičku.

Maroko, Atlas, sneh Čítajte viac Zima v Maroku: Dedinu v africkom Atlase zasypal sneh, pozrite sa, ako to zvláda mall.tv, chalani z hôr, benefity Čítajte viac Aké zdravotné prínosy má turistika? A viete, odkiaľ je na Liptov najkrajší výhľad? New York, Manhattan, Chrysler building, panoráma, mesto, mrakodrapy Čítajte viac New York, Londýn, Sydney... Deväť miest, ktoré sa do roku 2050 stratia pod vodu

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Vianoce #Vianoce 2021