Tieto mestá rušia svoje silvestrovské oslavy. Kde si ohňostroje a párty užijú?

Pandémia neodchádza, pandémia je stále tu, a tak v reakcii na šíriaci sa nový variant mnohé mestá, ktoré aj pripúšťali, že by sa u nich tento rok mohli koncoročné podujatia organizovať, rušia programy.

28.12.2021 07:00
debata

V New Yorku budú silvestrovské oslavy na Times Square „obmedzené“, to znamená, že zúčastniť sa ich bude môcť menší počet ľudí, ktorí navyše budú musieť mať na tvári masku, informovala podľa CNN kancelária starostu Billa de Blasia.

Aj iné mestá po celom svete s tradične ikonickými oslavami plánujú organizovať svoje podujatia, ale s bezpečnostnými opatreniami.

Ale niektoré veľké mestá v Európe, kde sa omikron šíri veľkou rýchlosťou, už oznámili, že plánujú program rozlúčky so starým rokom úplne zrušiť, píše CNN.

Tieto mestá svoje silvestrovské oslavy zrušili:

Rím

Rím jedným z niekoľkých talianskych miest, ktoré sa rozhodli zrušiť silvestrovské slávnosti. Región Kampánia tiež zakázal oslavy a konzumáciu alkoholu na verejných priestranstvách od 23. decembra do 1. januára. Koncerty pod holým nebom a silvestrovský ohňostroj zrušili aj Benátky.

Ohňostroj nad rímskym Koloseom. Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
rím, koloseum, ohňostroj, Ohňostroj nad rímskym Koloseom. Ilustračné foto.
Sfinga, Egypt, púšť, bozk, turistka, Čítajte viac Po 70 rokoch vykopávok otvárajú 3000 rokov starú Uličku sfíng aj s jej tajomstvami

Berlín

Nemecko zavádza prísne obmedzenia od 28. decembra a zakázalo už aj silvestrovské stretnutia, oznámil v utorok 21. decembra nemecký kancelár Olaf Scholz.

To znamená žiadne veľké ohňostroje v Berlíne, ani v iných veľkých mestách ako Mníchov či Frankfurt.

Berlín si potrpel na svoju povesť metropoly... Foto: flog.pravda.sk/dondes
brandenburska brana flog dondes Berlín si potrpel na svoju povesť metropoly silvestrovskej zábavy, radnica robila tradičný ohňostroj pri Brandenburskej bráne. Ilustračné foto.

Paríž

Paríž zrušil svoj tradičný ohňostroj na bulvári Champs-Elysées. „Ohňostroj sa neuskutoční a nanešťastie nebudú hrať ani žiadne DJ sety,“ uviedla kancelária starostu pre agentúru AFP v správe na France24.com.

Francúzsky premiér Jean Castex v piatok 17. decembra povedal, že veľké verejné večierky a zábavná pyrotechnika budú na Silvestra zakázané, a odporučil, aby aj očkovaní ľudia absolvovali samotest predtým, ako sa zídu na koncoročných večierkoch, uviedla agentúra Reuters.

Takto vítali nový rok v minulosti. Foto: SITA, Francois Mori
paríž, silvester 2015 Takto vítali nový rok v minulosti.
New York, Manhattan, Chrysler building, panoráma, mesto, mrakodrapy Čítajte viac New York, Londýn, Sydney... Deväť miest, ktoré sa do roku 2050 stratia pod vodu

Londýn

Plánované silvestrovské podujatie v Londýne sa zrušilo, napísal v pondelok 20. decembra na Twitteri starosta Londýna Sadiq Khan.

„Vzhľadom na nárast prípadov Covidu sme prijali ťažké rozhodnutie zrušiť našu silvestrovskú akciu na Trafalgarskom námestí,“ uviedol Khan. „Bezpečnosť všetkých Londýnčanov musí byť na prvom mieste.“

Vo vyhlásení pripojenom k ​​tweetu sa uvádza, že oslava mala na Trafalgarskom námestí hostiť 6500 ľudí. Namiesto toho sa bude program vysielať o polnoci na BBC One, upresnil Khan.

Atény

Ani tento rok sa nad Akropolou nebude mihať ohňostroj. Minister zdravotníctva Thanos Plevris na tlačovom brífingu vo štvrtok 23. decembra uviedol, že všetky verejné oslavy Vianoc a Nového roka sú zrušené.

Všetkým cestujúcim prichádzajúcich do Grécka sa dôrazne odporúča, aby si urobili testy na Covid-19 druhý a štvrtý deň po príchode, negatívny výsledok testu je potrebný aj pri samotnom vstupe do Grécka.

Akropola tento rok nezažiari ohňostrojom. Foto: SHUTTERSTOCK
Grécko, Atény, Partenón, Akropola, pamiatky, antika Akropola tento rok nezažiari ohňostrojom.
mall tv, chalani z hôr Čítajte viac Bicyklami po Slovensku: Prejdite sa z Bešeňovej ku Kvačianskemu mlynu

Edinburgh

Verejné silvestrovské oslavy v Škótsku sú zrušené, uviedla v utorok 21. decembra škótska prvá ministerka Nicola Sturgeonová.

Vo vyhlásení vysvetlila podrobnosti o povianočných obmedzeniach veľkých podujatí.

Nové Dillí

Vláda indického odborového územia Dillí, ktoré zahŕňa hlavné mesto štátu Naí Dillí, oznámila zákaz všetkých spoločenských, kultúrnych, politických a festivalových stretnutí až do odvolania, uvádza CNN New Delhi Bureau.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Silvester #omikron