V Revúcej vzniká Rozprávková putovačka, pribudli prvé umelecké inštalácie

V meste Revúca vzniká tematická trasa cestovného ruchu s názvom Rozprávková putovačka. Jej súčasťou budú umelecké inštalácie súvisiace najmä s literárnymi dielami Samuela a Gustáva Reussovcov či Pavla Dobšinského.

31.12.2021 13:00
debata

Na verejných priestranstvách už pribudli prvé tri diela, rovnaký počet samospráva doplní opäť na jar, uviedla riaditeľka mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Revúcej Karin Kilíková.

Prvými dielami Rozprávkovej putovačky sú postava Olejkára, teleskop a strom z dielne umeleckej kováčky Andrey Ďurčovej. Kovové rozprávkové inštalácie sú umiestnené na Námestí slobody, za budovou mestského úradu a v Múzeu Prvého slovenského gymnázia.

„Máme už hotové ďalšie tri rozprávkové diela. Inštalované by mali byť v apríli, keď by sme chceli urobiť aj slávnostné otvorenie tejto tematickej trasy. Dovtedy by sme k nej mali dokončiť aj interaktívnu hru,“ prezradila Kilíková.

V rozširovaní tematickej trasy o ďalšie inštalácie chce samospráva pokračovať aj v budúcnosti. Cieľom projektu Rozprávkovej putovačky je nadviazať na odkaz známych rozprávkarov a propagáciou lokalít súvisiacich s ich tvorbou podporiť cestovný ruch v Revúcej i v celom regióne.

Realizáciu prvých umeleckých diel finančne podporili Banskobystrický samosprávny kraj a Oblastná organizácia cestovného ruchu Gemer.

Trnava Vianoce výzdoba Čítajte viac Vianoce Slovensku pristanú: Pozrite sa, ako čarovne sa vyzdobili mestá tento rok násilie, modlitba Čítajte viac Turistky žalujú emirát pre násilné gynekologické prehliadky. Úrady zisťovali, či rodili
debata chyba
Viac na túto tému: #Revúca