Jednodenní návštevníci preč! Obľúbená destinácia Slovákov obmedzí počet turistov v meste

Talianske úrady informovali, že zavedú obmedzenia na maximálny počet ľudí, ktorí budú môcť vstúpiť do Benátok. Ide o opatrenie, ktoré má za cieľ obmedziť masový turizmus v meste kanálov.

10.02.2022 07:00
Benátky Foto: ,
Benátky
debata

Údaje ukázali, že až doteraz sa po námestiach mesta mohlo denne prechádzať okolo 100 000 turistov. O pár týždňov však už nebude možné mesto voľne navštevovať, informuje Euronews.

V roku 2022 budú môcť cestujúci navštíviť Benátky len vtedy, keď si vopred online zarezervujú vstupenky v hodnote 5 eur. Lístky budú platné len jeden deň.

„Cieľom je odradiť jednodňovú turistiku, turizmus typu hit-and-run, príchod v jeden deň a odchod v ten istý deň, čo unavuje a stresuje mesto a namiesto toho podporuje pomalší turizmus,“ vysvetlila Simone Venturini, zástupkyňa primátora mesta pre cestovný ruch.

Taliansko, Čítajte viac Toto nie je sen. Kúpte si dom za 1 € len 1,5 hodiny od Ríma a 30 minút od mora

Benátky už uzavreli hlavné prístupy do historického centra. Zároveň bude päťsto kamier sledovať tok návštevníkov a neustále zobrazovať zábery z ulíc. Polícia tak bude môcť v reálnom čase sledovať ľudí, a to aj vďaka údajom z mobilných telefónov.

Maria Teresa Maniero, zástupkyňa veliteľa polície v Benátkach, uviedla, že v anonymizovanom formulári zozbierajú informácie, že aktuálne je v meste napríklad 977 cudzincov, 800 Talianov, 135 miestnych obyvateľov a 139 ľudí, ktorí dochádzajú za prácou.

Systém je však nastavený aj tak, aby umožnil miestnym obyvateľom voľný pohyb.

kaviareň, pitie kávy, káva Čítajte viac Italiano vero? Dolce vita? Toto je taliansky životný štýl, ktorý stojí za to prebrať Stromboli taliansko sopka erupcia Čítajte viac Živá sopka, otrávené čarodejnice, útočisko celebrít. Toto sú tajomstvá Lipár Čile, smog, znečistenie, hmla, opar, mesto, bytovky, Santiago de Chile, Čítajte viac Desať miest, kde najviac zabíja špinavý vzduch: Sú v Čechách, Taliansku aj Poľsku

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Benátky