Niekto to rád horúce? Toto je 5 miest Európy s najteplejšími zimami

Ak patríte medzi milovníkov tepla a celá slovenská jeseň a zima aj skorá jar je pre vás nočnou morou, máme dobrú správu. Za teplom nemusíte cestovať na ďaleký juh, veľmi príjemné teploty majú aj v zime aj niektoré európske krajiny.

24.02.2022 07:00
debata

Naplánujte si svoj útek za slnkom a keď to pandemická situácia dovolí, ohrejte sa nie len pri radiátore, ale aj na lavičke na čerstvom vzduchu. A nezabudnite si tričká a slnečné okuliare.

Visit Cascais zverejnila prieskum, podľa ktorého ľudia v zime často googlia výrazy ako „slnko v zime“.

Ak sa vám nechce pracne vyhľadávať najvyššie priemerné teploty jednotlivých krajín a miest, spoľahnite sa na údaje, ktoré zverejnila jedna portugalská cestovná kancelária. Ktorékoľvek z týchto miest si na výlet za teplotami vyberiete, nebude to krok vedľa:

5. Tirana, Albánsko

Albánske hlavné mesto Tirana je známe svojou pestrofarebnou architektúrou vrátane pamiatok z osmanskej a sovietskej éry. Môže sa pochváliť aj neuveriteľným vertikálnym lesom od architekta Stefana Boeriho.

Existuje teda veľa dôvodov na návštevu Tirany – okrem jej príjemnej klímy, ktorá dosahuje priemerné teploty 17 stupňov počas novembra a 15 stupňov Celzia v decembri.

  • Priemerné maximálne vonkajšie teploty v novembri a decembri: 15 stupňov Celzia
  • Priemerná maximálna teplota morskej vody: 15 stupňov Celzia
  • Najlepšia pláž v okolí: Pláž Durrës, Durrësit
Tallinnský záliv, zima Čítajte viac Toto je 10 najzasneženejších miest Európy. Vedie Tallinn s 20 bielymi dňami mesačne

4. Rím, Taliansko

Rím, rovnako ako Paríž, je vždy dobrý nápad. Hoci máme tendenciu myslieť si, že je to veľmi mestská destinácia, cesta na pobrežie z talianskeho hlavného mesta trvá menej ako hodinu.

Je tu veľa krásnych pláží, z ktorých si môžete vybrať a ak ste čo len troch otužilí, aj sa okúpete. Veď priemerné teploty tu dosahujú 21 °C – dokonca aj v decembri – a more býva dokonca teplejšie ako vzduch.

Ak teda preferujete mestskú dovolenku s možnosťou kúpania, Rím je skvelou voľbou.

  • Priemerné maximálne vonkajšie teploty v novembri a decembri: 15 stupňov Celzia
  • Priemerná maximálna teplota morskej vody: 21 stupňov Celzia
  • Najlepšia pláž v okolí: Pláž Tibidabo, Rím
Španielsko, dážď, dáždniky, počasie, prší, Pamplona Čítajte viac Egypt postihla 'biblická' rana: Po extrémnej búrke sa vyrojili jedovaté príšery, troch ľudí zabili

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európa