Bezplatné prehliadky predstavia v sobotu kostoly Trnavy

Pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu pripravili v Trnave na sobotu (19. 2.) bezplatnú prehliadku mesta. Predstaví Trnavu ako mesto kostolov, informoval zastupujúci výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism Alexander Prostinák.

17.02.2022 13:00
Trnava, katedrala sv. jana krstitela Foto: ,
Trnavu nie náhodou volajú slovenský Rím. Môže za to množstvo kostolov v meste. K najznámejším patrí Katedrála sv. Jána Krstiteľa.
debata

Ako uviedol, účastníci navštívia najvýznamnejšie sakrálne pamiatky v Malom Ríme, vypočujú si okrem iného príbeh o plačúcom obraze Panny Márie Trnavskej v Bazilike sv. Mikuláša a v katedrále sv. Jána Krstiteľa uvidia aj najvyšší barokový oltár na Slovensku.

Vlani sa pre pandémiu prehliadky mesta nekonali. Tento rok sa návštevníci môžu zúčastniť na nich osobne tak, ako tomu bolo pred pandémiou. Samozrejme, za podmienky dodržiavania všetkých protipandemických opatrení, to znamená najmä používať respirátor v interiéroch aj exteriéroch, upozornil Prostinák.

Bezplatná komentovaná prehliadka je pripravená pre dve skupiny maximálne po 20 osôb. Začiatok je o 10.30 h. Organizátor odporúča rezerváciu vopred na info@trnavatourism.sk alebo osobne v turistickom informačnom centre v mestskej veži.

turistky, turisti, turista, cestovanie, dievčatá, smiech, cesta, kufre, smiech, plán, mapa, dovolenka, ženy, Čítajte viac V roku 2022 cestovný ruch exploduje, čísla prekonajú rok 2019 mall tv. marek a marek Čítajte viac V Bratislave zažijete za 1 deň cestu okolo sveta. Hoci na starých Favoritoch
debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava