Gelnica chce kúpiť turistický vláčik,vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk

Mesto Gelnica chce kúpiť turistický vláčik, ktorý bude premávať aj v okolí. Vyplýva to zo zverejnenia výzvy na predkladanie ponúk vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Celková predpokladaná hodnota zákazky je 89.333 eur bez DPH.

16.03.2022 14:00
debata

Predmetom zákazky je nákup a dodávka plne funkčného repasovaného cestného vyhliadkového motorového vláčika. Pozostávať má z jednej lokomotívy a vozňa či vozňov s kapacitou minimálne 24 osôb, premávať má vo výškovom teréne. Lehota na predkladanie ponúk uplynie 23. marca.

Zákazka súvisí s projektom Turistický vláčik v meste Gelnica a okolí. Financovaná bude formou dotácie z rozpočtu Košického samosprávneho kraja z programu Terra Incognita na podporu cestovného ruchu, ako aj vlastných finančných zdrojov mesta.

Terra Incognita na svojej stránke uvádza, že zámerom projektu je poskytnúť návštevníkovi mesta novú a ojedinelú atrakciu v Gelnickom okrese.

Účelom je rozvoj cestovného ruchu a uchovávanie banských tradícii pre širokú verejnosť, spoznávanie mesta a okolia.

Turistický vláčik verejnosti umožní presuny v rámci mesta a prepraví aj menej zdatných turistov či deti na krásne miesta v meste a jeho okolí.

Vláčik by premával tam, kde je najväčšia koncentrácia historických pamiatok a iných zaujímavosti, dodáva s tým, že je tiež zaujímavou doplnkovou atrakciou pri konaní rôznych mestských podujatí.

nepouzivat, mall tv, Naomi v Japonsku Čítajte viac Ako to vyzerá v kapsulových či love hoteloch? Nazrite do nich! svah, lyžovačka, sneh, zima, snoubord, snowboard, hory Čítajte viac Tu je 14 najinstagramovanejších lyžiarskych stredísk Európy: Slovensko zabodovalo!
debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #vláčik