Hotelieri v Benátkach rozdávajú hosťom vodné pištole. Dôvod neuhádnete!

Niektorí hoteliéri v talianskych Benátkach začali rozdávať svojim zákazníkom vodné pištole. Dôvodom nie je snaha o rozptýlenie hostí pri návšteve historického mesta, ale odstrašenie čajok, ktoré obťažujú turistov pri posedení v záhradkách reštaurácií a nezdráhajú sa im kradnúť sendviče alebo pizzu. Informovala o tom agentúra ANSA.

25.03.2022 09:00
Benátky, karneval, masky, Námestie svätého... Foto: ,
Benátky
debata

Problém s drzými čajkami v Benátkach nie je nový a miestni hotelieri a reštaurátori už niekoľko rokov hľadajú riešenie, ako ochrániť svojich klientov pred obťažovaním týchto vtákov.

Zatiaľ však nič nepomohlo. „Skúšali sme makety dravých vtákov, ale čajky si im nakoniec aj sadali na hlavy,“ opísal miestnemu médiu La Voce di Venezia riaditeľ hotela Paolo Lorenzoni.

„Potom nám odborníci poradili, že čajky nemajú rady oranžovú farbu,“ dodal Lorenzoni.

Teraz skúsili niečo iné. Podľa hoteliera vodné pištole nemusia turisti ani použiť, stačí, keď ich položia na stôl.

Rozdávanie tejto hračky sa hotelierom či reštauratérom oplatí, čajky totiž svojimi nájazdmi na stolíky plné jedla tiež rozbíjajú taniere či poháre alebo turistom zašpinia šaty, keď prevrhnú poháre s vínom.

Problém s čajkami v Benátkach budú tento týždeň riešiť benátski hotelieri na seminári, kde zhodnotia účinnosť rôznych opatrení proti premnoženým vtákom v mestách.

Taliansko, Čítajte viac Toto nie je sen. Kúpte si dom za 1 € len 1,5 hodiny od Ríma a 30 minút od mora zúrivosť - hnev - neuróza - žena Čítajte viac Už po týždni má ITA na krku škandál: Prepustené sa na protest vyzliekli priamo na námestí Adirondack, jeseň, príroda, jazero, turisti, turistika, vietor, Čítajte viac Zatopená dedina sa vynorila z hlbín po 70 rokoch. Čoskoro ju opäť pochovajú
debata chyba
Viac na túto tému: #Benátky #čajka