Pokračovanie článku: Ďalší taliansky raj predáva domy za 1 euro. Bonus? 110 % na renováciu

Práve tieto domy, ktoré sa datujú až do obdobia renesancie, sa predávajú po eure. Ostatné, v lepšom stave, a ich ceny sú od 4 000 do 5 000 eur. Ak bude o niektoré z nich veľký záujem, príde na rad ich dražba.

Rozpredávanie nevyužívaných domov inicioval starosta Antonino Camarda, ktorý sa rozhodol vdýchnuť uliciam nový život – populácia Castiglione di Sicilia sa od začiatku 20. storočia znížila zo 14 000 obyvateľov na dnešných necelých 3 000.

Kupujúci by si mali domy poriadne prezrieť a predložiť plán, ako ich plánujú zrekonštruovať. Renováciu musia dokončiť od troch rokov od kúpy, na rozdiel od ostatných miest, ktoré predávali staré nehnuteľnosti, Castiglione nežiada žiadne zálohy vopred. Stačí len uzavrieť poistku v banke na 4 000 eur.

Výhodou Sicílie sú aj nízke miestne dane v porovnaní so zvyškom Talianska. Kupujúci môžu tiež využiť program talianskej vlády známy ako „superbonus“, ktorý poskytuje daňové úľavy vo výške 110 % na renovácie, ktoré spravia z budov nízkoenergetické a ekologické domy.

Pisa, šikmá veža v Pise, turistka, dievča, Taliansko, Čítajte viac Tajomstvá slávnej veže v Pise: Prečo sa vlastne nakláňa a ako ju "opravili"? zmrzlina Čítajte viac Nedajte sa nachytať! Zákonodarcovia plánujú pokutu 10 000 za zmrzlinu 'plnenú' vzduchom

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko