V Skalici majú novú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle, pribudne ďalšia

V meste Skalica pribudla nová nabíjacia stanica pre elektrobicykle priamo v centre mesta na Námestí Slobody, informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

02.05.2022 11:00
debata

Nabíjacie káble k nabíjacej stanici sú k dispozícii v turistickej informačnej kancelárii, ktorá sa nachádza v dome kultúry.

„Pre región Záhorie je dôležitý rozvoj cykloturistiky s využitým smart riešení v tomto druhu dopravy. Návštevníci mesta teraz môžu využiť elektrostanice nachádzajúce sa priamo v centre,“ uviedla primátorka mesta Skalica Anna Mierna.

Táto aktivita sa uskutočňuje s finančnou podporou OOCR Záhorie. „Neustále sa rozširujúca sieť elektrostaníc na Záhorí nepochybne prispeje k skvalitneniu služieb v oblasti cestovného ruchu. Už v uplynulom roku sme podnikli v tejto oblasti viacero koncepčných krokov. Okrem distribúcie cyklomáp, osadenia cyklostojanov a servisných stojanov bolo zakúpených niekoľko cyklonabíjacích staníc. V nastúpenom trende pokračujeme aj tento rok,“ informoval predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Pred začiatkom letných prázdnin pribudne v Skalici aj druhá nabíjacia stanica pre elektrobicykle, a to pri atraktívnom turistickom cieli Skalických rybníkov. „Elektrobicykle naberajú na popularite, preto neustále rozširujeme sieť cyklonabíjacích staníc na celom Záhorí. Zároveň táto rozširujúca sa sieť prispieva k rozvoju cykloturistickej infraštruktúry, a tým k ekologizácii dopravy. Pripravujeme aj cyklomapu, ktorá zohľadní nové trasy aj infraštruktúru,“ doplnil výkonný riaditeľ OOCR Záhorie.

Záhorie, cyklisiti, bicykle Čítajte viac Na Záhorí zaznamenali napriek pandémii zvýšenú návštevnosť Aquapark Čítajte viac Turizmus Bratislavskom kraji opäť doplatil na pandémiu, najhoršie Senec
debata chyba
Viac na túto tému: #skalica #Záhorie #nabíjacia stanica