Stovky ukrajinských utečencov táboria v hlavnom meste Mexika, chcú do USA

Stovky ukrajinských utečencov táboria v hlavnom meste Mexika a čakajú, kým im vláda USA povolí vstup na americké územie, napísala tlačová agentúra AP.

09.05.2022 09:00
debata (3)

Približne 500 ľudí evakuovaných z Ukrajiny čakalo v utorok vo veľkých stanoch pod spaľujúcim slnkom, na zaprášenom poli na východnej strane rozsiahleho hlavného mesta Mexiko. Tábor je otvorený len týždeň a každý deň tam prichádza 50 až 100 ľudí.

Niektorí utečenci boli v meste Tijuana na hraniciach s USA, kde im povedali, že už ich neprijmú. Ďalší pricestovali na letiská v metropole Mexiko alebo v meste Cancún.

Vláda Spojených štátov koncom marca oznámila, že prijme do 100.000 ukrajin­ských utečencov. Do Mexika ich prichádzali denne stovky ako turisti.

Smerovali do hlavného mesta alebo do Cancúnu a odtiaľ odlietali do Tijuany, kde z humanitárnych dôvodov čakali niekoľko dní na povolenie vstupu do USA cez hraničný priechod San Diego.

Rusko komunisti Lenin výročie Moskva Čítajte viac Rusko, aké som poznal, už neexistuje, je tu len paralelný vesmír Z, opisuje Steve z BBC Pakistan, ľudia, radosť Čítajte viac Nechcú prepásť svoj termín, tak nejdú na WC: Ako vyzerá čakanie Ukrajincov na vstup do USA šťastná žena Čítajte viac Top 10 najšťastnejších krajín: Boduje Európa, na 10. mieste náš sused
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #vojna na Ukrajine #utečenci z Ukrajiny