Víkendová chata? Tieto slovenské a české zámky si môžete kúpiť. Cenovky vás prekvapia

Úžitková plocha 12 000 m2, pozemok 188 445 m2, 800 rokov. Na predaj je jeden z najväčších zámkov v súkromnom vlastníctve v Čechách. Aj na Slovensku sú v ponuke bývalé sídla šľachty a niektoré ani nemajú astronomickú cenovku.

21.05.2022 07:00
debata (1)

Romantické sídlo s históriou staršou ako osem storočí by malo začať písať novú kapitolu svojich dejín. Zámok Žinkovy, ktorý sa nachádza v západnom Česku, 25 kilometrov južne od Plzne, je na predaj a čaká na svoje nové panstvo.

Majitelia sa postavia do radu za takých niekdajších vlastníkov ako rody Lobkowitzovcov, Harrachovcov alebo rodinu Škodovcov, zakladateľov automobilovej značky.

Zámok je vskutku rozľahlý, jeho obytná plocha takmer 12 000 m2 ponúka veľkorysý priestor a veľká časť objektu navyše nedávno prešla rozsiahlou rekonštrukciou.

Pozemok, na ktorom zámok stojí, sa rozkladá na tichom mieste vedľa dvoch veľkých rybníkov – Žinkovského a Labute. Je obkolesený udržiavaným lesoparkom v anglickom štýle a takmer 19 hektármi pozemkov.

V blízkosti vedú turistické chodníky a asi 3 kilometre od zámku prechádza aj Svätojakubská ces­ta.

Okolie ponúka množstvo výletných cieľov, napríklad k vodnému hradu Švihov, niekoľkým hradným zrúcaninám aj do hlbokých šumavských lesov a ďalej až do Nemecka.

Toto všetko stojí 200 000 000 českých korún, teda takmer 8 miliónov eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zámok #kaštiel #predaj nehnuteľnosti