Trnava Tourism pridala do portfólia Nepoznané miesta

Sériou prehliadok Nepoznané miesta chce Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism pritiahnuť pozornosť domácich i návštevníkov k priestorom, ktoré sa bežne nedajú navštíviť. O aprílovú prvú prehliadku s názvom Podzemné mesto Trnava bol trojnásobne vyšší záujem, ako bola kapacita a tak ju OOCR plánuje zopakovať. Informoval o tom zastupujúci výkonný riaditeľ organizácie Alexander Prostinák.

17.05.2022 09:00
debata
Zámok Esterházy Čítajte viac Zámok Esterházy: Veľký poklad v malom meste

Bezplatné Nepoznané miesta budú pokračovať 21. mája v Horných Orešanoch, časti Majdánske prehliadkou s názvom Pálffyovské statky. Je venovaná historickej chemickej továrni na Majdane, uviedol Prostinák.

Chemička bola založená Jozefom Pálffym v roku 1880, dnes je hodnotnou industriálnou architektonickou pamiatkou.

Mnohí ľudia vnímajú továreň v útrobách Malých Karpát skôr rušivo, no dozvedia sa viac o tom, aký význam zohrala v histórii panstva, kde sa nachádzala úzkorozchodná železnica a robotnícke kolónie, informoval Miroslav Beňák, architekt a člen občianskeho združenia Čierne diery, ktorý bude záujemcov o prehliadku sprevádzať.

Ďalšia prehliadka by mala nasledovať na konci júna. Po nej si dá séria prestávku, nakoľko v júli a auguste sa konajú štandardné každodenné bezplatné prehliadky Trnavy pre turistov.

S Nepoznanými miestami budeme pokračovať opäť v septembri, minimálne do novembra, doplnil Prostinák. Projekt realizujú s podporou ministerstva dopravy a výstavby.

Chalani z hôr, otužovanie, Rokytov Čítajte viac Ako sa otužujú chalani z hôr? Dozviete sa cestou s nimi na Rakytov
debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava