Inst@inšpirácia: Fotograf Ľudo vám ukáže toskánske mesto krajšie ako Pisa

Rád cestuje a svoje cesty rád zvečňuje. Amatéri sa starajú o vybavenie, profesionáli o peniaze, majstri o svetlo, ja iba fotím, hovorí Ľudo Repáň. Jeho koníček sa stal jeho vášňou, preto vzniklo Ludophoto. Tak môže všetkým ukázať, ako vidí svet on.

03.06.2022 07:00
debata

Tentoraz sa Ľudo Repáň vydal do svojho obľúbeného Talianska, na potulky kúzelným Toskánskom. Ukáže vám mesto, ktoré mnoho ľudí nepozná, no keď si pozriete jeho fotky, zatúžite tam ísť na návštevu tiež.

Lucca – mesto v krásnom Toskánsku a z môjho pohľadu, žiaľ, prehliadané miesto. Prečo? Lebo leží príliš blízko od slávnejších „súrodencov“ – len 25 kilometrov od Pisy a 75 kilometrov od Florencie, kam väčšinou smerujú kroky turistov.

Lucca - pokoj a história

Za hradbami vás prekvapí neuveriteľná pohoda, množstvo histórie, čarovných uličiek, námestí...

Fotogaléria
Za hradbami vás prekvapia čarovné uličky,...
Za hradbami vás prekvapia čarovné uličky,...
+8Za hradbami vás prekvapia čarovné uličky,...

Ak chcete navštíviť Toskánsko, určite nevynechajte Luccu – mesto, ktoré založili Etruskovia, mesto kde v roku 56 pred Kristom uzavrel Gaius Julius Caesar zmluvu s Pompeiom a Crassom, mesto, kde vládla Elisa Bonaparte – mladšia sestra Napoleona a mesto, kde sa narodil Giacomo Puccini, hovorí Ľudo Repáň.

„Keď sem prídete z Pisy tak ako ja, Lucca vás jednoducho nadchne. Za hradbami vás prekvapí neuveriteľná pohoda, množstvo histórie, čarovných uličiek, námestí a plno kaviarní a reštaurácií, kde si môžete oddýchnuť a nasávať atmosféru mesta,“ opisuje.

Za hradbami vás prekvapí neuveriteľná pohoda,...
Za hradbami vás prekvapia čarovné uličky,...
+5Za hradbami vás prekvapia čarovné uličky,...

Piazza dell'Anfiteatro je oválne námestie, ktoré dnes stojí na mieste rímskeho amfiteátra, a je obklopené stredovekými domami, v ktorých sú kaviarne a reštaurácie.

„Toto námestie má neuveriteľnú atmosféru, a preto určite nevynechajte jeho návštevu. Veď uvidíte sami na vlastné oči, že hovorím pravdu o sile tohto miesta,“ radí.

Určite neprehliadnete ani kostol San Michele in Foro stojaci na mieste starovekého rímskeho fóra, dnes je to Piazza San Michele, ale veľkoleposť rímskeho fóra tam ostala do dnešných dní.

Chrám je zasvätený archanjelovi Michaelovi a jeho 4 metre vysoká socha je aj na vrchole fasády kostola a znázorňuje porazenie draka.

Lucca - Piazza dell'Anfiteatro
Lucca - Piazza dell'Anfiteatro
+6Lucca - kostol San Michele in Foro

„Podľa legendy má socha na prste veľký drahokam, diamant respektíve smaragd, a ten za určitých svetelných podmienok žiari,“ prezrádza Ľudo Repáň.

Je to nádherná stavba na čarovnom historickom mieste, ktoré rozhodne treba navštíviť, lebo je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť.

„Verte mi, v Lucce sa vám bude páčiť viac ako v Pise.“

Viac inšpirácií nájdete na Instagrame fotografa Ľuda Repáňa.

NEPOUZ, Rím, Čítajte viac Inst@inšpirácia: Profíci riešia zisky, on naplno fotí. Toto sú podľa Ľuda dve top mestá Oravský hrad Čítajte viac Ktoré slovenské skvosty vyzerajú na Instagrame najlepšie? Týchto 8 voda, more, kúpanie, tekutina, vlny, kúpalisko Čítajte viac Sibírsky Karibik? Mladí Rusi sa fotia v tyrkysovom toxickom jazere

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #cestovanie #Instagram #Toskánsko