Festival Lumen sa vráti do ulíc Trnavy: Prinesie koncerty, debaty aj program pre deti

Gospelový open air festival Lumen, ktorý tento rok slávi 30. výročie, odštartuje v piatok 3. júna na Trojičnom námestí v Trnave. Počas dvoch dní nebudú chýbať hudobné koncerty, diskusie, workshopy a program pre deti.

01.06.2022 14:35
Festival Lumen predchadzajuce rocniky zdroj... Foto:
Festival Lumen - predchádzajúce ročníky.
debata

Heslom tohtoročného festivalu Lumen je „Out Loud“ alebo v preklade nahlas. Svojím koncertom ho otvorí slovenská speváčka Sima Magušinová v piatok popoludní o 17.45 hod. Nasledovať budú slovenské a zahraničné kapely S hudbou vesmírnou, Good Weather Forecast a Daniel Levi. Hlavný hudobný program sa bude odohrávať na Trojičnom námestí v centre mesta Trnavy.

Headlinerom festivalu bude austrálska skupina Planetshakers, ktorá vystúpi v sobotu o 21.15 hod.

„Sprievodné akcie nájdu návštevníci na Radničnom námestí, na pešej zóne, v Mestskej športovej hale, v kine Hviezda, ako aj v trnavských kostoloch,“ hovorí Ján Holubčík SDB za organizátorov.

Festival Lumen - predchádzajúce ročníky. Foto: Lumen
Festival Lumen predchadzajuce rocniky Sima Martausová Magušinová Festival Lumen - predchádzajúce ročníky.

Na podujatí nebude chýbať Rehoľná kaviareň a detský kútik na Radničnom námestí. Najmenším návštevníkom festivalu prečíta zo svojich rozprávkových kníh známy spisovateľ a hudobník Braňo Jobus v sobotu o 13.30 hod. na pešej zóne.

Zaujímavé prednášky a diskusie budú prebiehať v priestoroch kina Hviezda. V piatok popoludní sa bude Juraj Rizman rozprávať s hosťami na tému Aké vedieme v živote vojny a boje?

Tvorcovia podcastu Doktor má Filipa prezradia svoje príbehy z ambulancie a Pátra Petra vyspovedá moderátor Milan Junior Zimnýkoval v sobotu popoludní.

Festival Lumen - predchádzajúce ročníky. Foto: Lumen
Festival Lumen predchadzajuce rocniky zdroj Lumen 1 Festival Lumen - predchádzajúce ročníky.

„Program na Trojičnom námestí je pre všetkých Trnavčanov a návštevníkov mesta zadarmo. Na sprievodné podujatia je potrebné si zakúpiť vstupenku online alebo na mieste,“ hovorí Ján Holubčík SDB a dodáva, že „mestská veža bude počas festivalu otvorená až do 21.00 hod. a so vstupenkou budú mať návštevníci zľavnené vstupné.“

Kompletné informácie o programe festivalu Lumen nájdete na webe.

Dánsko, Kodaň, lode, člny, NEST1 NEPOUZI Čítajte viac Toto sú najbezpečnejšie mestá: Tvrdé kritériá zrodili nové hviezdy mall tv, čočík Čítajte viac Ako sa cestuje v Číne? Trieda „Guantánamo“ verzus luxusné rýchlovlaky
debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #festival Lumen