Z chyžných učiteľky: Luxusné hotely ponúkajú opatrovanie aj učenie detí. Ale za túto cenu?

Pandémia, ktorá uzamkla v domovoch rodičov, ktorí zrazu museli pracovať aj vymýšľať program a učiť deti, postupne poľavuje a kancelárie po celom svete sa zasa plnia zamestnancami a škôlky a školy deťmi. V Číne to však neplatí, v mnohých mestách pokračujú lockdowny, keďže v krajine platí nulová tolerancia výskytu, ale stále sa tu objavujú nové ohniská vírusu.

16.06.2022 07:00
debata
cestovanie, lietadlo, nohy, trombóza Čítajte viac Toto sú najbezpečnejšie aerolinky, týmito sa nebojte cestovať

Čínski rodičia preto stále riešia problém, ako skĺbiť svoju prácu a online vyučovanie svojich ratolestí.

Niekoľko luxusných hotelov v čínskych mestách preto podľa CNN prišlo s nápadom ako im pomôcť a zároveň zarobiť v časoch, keď im chýba bežná klientela.

V minulosti hotely ponúkali pracovné miesta pre dospelých, ktorí sa chceli izolovať počas choroby alebo len potrebovali zmeniť pracovné prostredie, teda svoj byt.

Teraz hotely rodičom ponúkajú stráženie detí a zároveň dohľad nad ich vzdelávaním. Nejde však pritom o žiadnu charitu – napríklad hotel Mandarin Oriental Pudong v Šanghaji si za týždeň účtuje 5 900 jüanov, čo je 840 eur.

Slávny luxusný hotel prijíma študentov vo veku od 7 do 16 rokov od pondelka do piatku, od 7. hodiny do 20. hodiny. Cena zahŕňa tri jedlá denne a komorníka, ktorý bude dohliadať na online vzdelávanie.

mall tv hotelová zba lomnický štít Čítajte viac Zakrúti sa vám hlava! Toto sú najdrahšie hotelové izby na Slovensku

Niekoľko luxusných hotelov v meste Nanjing ponúka podobné balíčky. Purpurový palác Nanjing neďaleko pohoria Zijin ponúka deťom pomoc s domácimi úlohami, ale aj voľnočasové aktivity, ako je golf alebo kurz vyrezávania figúrok z tradičného ryžového cesta.

Luxusný hotel Suning Universal Hotel v centre mesta Nanjing zase ponúka stráženie aj doučovanie detí. IT oddelenie zabezpečuje bezproblémové pripojenie k internetu, personál dohliada na to, keď si dieťa robilo domáce úlohy, pracovníci ľudských zdrojov pomáhajú s učivom a marketingový tím natáča videá ako to deťom ide.

Tím kuchárov a čašníkov podáva zdravú stravu a bezpečnostný tím zaisťuje izoláciu dieťaťa. Po dokončení úloh zasa vrátnici berú deti von na prechádzky.

Táto služba funguje cez pracovné dni od 8. do 18. hodiny a stojí 350 jüanov čiže 50 eur na deň.

Ponuky hotelov vyvolali na internete zmiešané reakcie – jedna skupina chváli hoteli, že sú kreatívne a hľadajú spôsoby ako prežiť v pandémii a zároveň pomáhajú rodičom vydržať toto náročné obdobie, no druhá strana diskutérov sa pýta, či je hotelový personál kvalifikovaný na opatrovanie a vyučovanie detí.

tanec, stužková, ples Čítajte viac 35 rokov po: Pozrite sa, ako dnes vyzerá hotel z filmu Hriešny tanec Zem, príroda, zeleň, slnko Čítajte viac Gigantický prstenec rotujúci na vode: To je bombastická vízia futuristického hotela lietadlo, letisko, hluk Čítajte viac Dvojica ušla z karanténneho hotela: Zaobchádzali s nami ako so psami!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hotely #pandémia #Covid-19