Rusko stráca milionárov, tento rok sa ich odsťahuje asi 15 000. Smerujú do 4 krajín

Viac ako 15 000 bohatých Rusov podľa predpovede londýnskej poradenskej spoločnosti Henley and Partners tento rok opustí Rusko kvôli invázii na Ukrajinu, uviedol server BBC News na svojom ruskojazyčnom webe. "Rusko stráca milionárov," vyhlásil analytik Andrew Amoils, ktorý pre Henley zbieral dáta.

19.06.2022 15:52
debata (2)

„Zámožní ľudia emigrujú z Ruska v neustále stúpajúcom množstve každý rok počas posledného desaťročia, čo sa javí včasnou výstrahou pred problémami, s ktorými sa krajina stretáva. Historicky zrúteniu veľkých krajín obvykle predchádzalo urýchlenie emigrácie bohatých ľudí, ktorí často odchádzajú ako prví, pretože na to majú prostriedky,“ citovala BBC z predpovede.

Prognóza počíta s tým, že aj Ukrajina utrpia najväčšiu stratu zámožných ľudí v pomere k počtu obyvateľov krajiny: očakáva sa, že do konca roka z Ukrajiny vycestuje 2 800 milionárov, teda viac ako dve pätiny ukrajinských milionárov.

Analytici tiež poznamenali, že Spojené štáty a Veľká Británia sa stali oveľa menej prívetivými voči Rusom, ktorých imanie by mohlo vyvolať právne aj etické otázky.

Preto sa najpríťažlivejšími krajinami pre bohatých emigrantov javia Zjednotené arabské emiráty, Malta, Monako a tiež Maurícius.

Fínsko, Helsinki, katedrála Uspenski, NEST1 NEPOUZI Čítajte viac Fínsko si chystá bunkre pre 4,4 milióna ľudí: Majú aj podzemnú jaskyňu s kaviarňou Petrohrad Čítajte viac Turisti obchádzajú Rusko. Týmto nahradili cársky Petrohrad či majestátny Vladivostok
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #milionári #vojna na Ukrajine