Španielsko je top dovolenkovou krajinou. Toto sú najobľúbenejšie destinácie leta 2022

Podobne ako posledné roky, aj toto leto si udržiava štatút kráľovnej. Na čele favoritov slovenských dovolenkárov sa drží Španielsko, ktoré koncom júna rastie v porovnaní s celým rokom 2021 o približne päť percent. Jednotkou je opätovne ostrovná Malorka - tá tvorí podiel takmer 30 percent zo všetkých španielskych destinácií. Okrem tradičných dovolenkových benefitov sú lákadlom Španielska aj ceny leteniek - tie momentálne začínajú na sume od približne 50 eur spiatočne.

30.06.2022 07:00
NEPOUZ, Malorka Foto:
Top destináciou leta 2022 bude už tradične Baleársky ostrov Malorka.
debata (3)

Hitom leta 2022 je tradične Stredomorie, na jeho čele tróni Španielsko. Hlavným lákadlom sú najmä Baleárske ostrovy, po Malorke sa v top desiatke naj destinácií nachádza aj susedná Ibiza a Menorka.

Malorka sa tak v posledných dvoch rokoch pridala do boja o titul top letenky slovenských dovolenkárov – ten medzi sebou pred pandémiou viedli Londýn a Rím, dnes túto trojicu dopĺňa najväčší z Baleárskych ostrovov, ktorý má nad Rímom v posledných dvoch mesiacoch prevahu o 18 percent.

Popularite Španielska pomáhajú stále výhodné ceny spiatočných leteniek – tie momentálne zo susednej Viedne začínajú na cenovke od približne 50 eur. A je to práve Malorka, na ktorú toto leto lietame aj z bratislavského letiska.

Malorka

Top dovolenková destinácia Slovákov je ultimátnou plážovou dovolenkou – dokopy Malorka ponúka 252 pláží na dĺžke viac ako 50 kilometrov. Malorka je kombináciou relaxu, krásnej prírody a tiež bohatého nočného života. Spiatočné letenky na Malorku aktuálne začínajú na cenovke od 60 eur s odletom z viedenského letiska, k dispozícii je tiež odlet z Bratislavy.

Malorka ponuka dovolenkárom dokopy 252 pláží. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Malorka Malorka ponuka dovolenkárom dokopy 252 pláží.

Barcelona

Hlavné mesto Katalánska je medzi top destináciami počas celého roka – v lete láka cestovateľov aj na svoje mestské pláže, počas chladnejších mesiacov ponúka priestor na objavovanie kultúrnych pamiatok. Za väčšinou z nich stojí Gaudí, vďaka čomu nesie Barcelona aj pomenovanie Gaudího mesto umenia. Letenky do Barcelony momentálne začínajú na cenovke od 54 eur spiatočne s odletom z viedenského letiska.

Najznámejšou mestskou plážou je Barceloneta. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Barceloneta, barcelona Najznámejšou mestskou plážou je Barceloneta.

Malaga

Slnečná Malaga ťaží najmä zo svojej prímorskej polohy, dovolenkárom však ponúka okrem krásnych pláží aj bohatú kultúru. Podobne ako má Barcelona Gaudího, Malaga je známa ako rodisko Pabla Picassa, ktorý v nej má aj svoje vlastné múzeum. Spiatočné letenky do Malagy začínajú na cenovke od 61 eur s odletom z viedenského letiska.

Malaga ponuka kultúru, ale aj krásne mestské... Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Malaga Malaga ponuka kultúru, ale aj krásne mestské pláže.

Tenerife

Príjemné počas celého roka, nádherná príroda a domov najvyššieho vrchu Španielska – Teide. Tenerife je najväčším z Kanárskych ostrovov, cestovateľom ponúka bohatý nočný život, pláže a prírodné krásy ako napríklad útesy Acantilados de los Gigantes, ktoré miestami dosahujú výšku 600 metrov. Spiatočné letenky na Tenerife momentálne cestovatelia zoženú na cenovke od 118 eur s odletom z viedenského letiska.

Tenerife je celoročnou destináciou, lákadlom sú... Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Tenerife Tenerife je celoročnou destináciou, lákadlom sú aj pláže ako Las Teresitas.

Gran Canaria

Najnavštevovanejší z Kanárskych ostrovov si vybrali na natáčanie aj filmári pre film Moby Dick. Ostrov láka na krásne pláže, najznámejšou je Maspalomas známa piesočnými dunami, ktoré dosahujú výšku až desať metrov. Letenky na ostrov Gran Canaria začínajú na cenovke od 99 eur spiatočne s odletom z viedenského letiska.

Najznámejším z Kanárskych ostrovov je Gran... Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Kanárske ostrovy, Gran Canaria Najznámejším z Kanárskych ostrovov je Gran Canaria.

Ibiza

Na Baleároch nájdu dovolenkári aj ostrov nikdy nekončiacej zábavy – Ibizu. Návšteve Ibizy sa však nemusia vyhýbať ani rodiny s deťmi, ktorí si oddych vychutnajú na severe ostrova. Známa je rovnako krásnymi plážami, aj históriou či prírodnými krásami. Akciové letenky na Ibizu momentálne začínajú na cenovke od 80 eur spiatočne s odletom z viedenského letiska.

Cala d'Hort na ostrove Ibiza. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ? ibiza Cala d'Hort na ostrove Ibiza.

Menorka

Baleárske ostrovy nie sú len o Malorke – jej suseda Menorka je u turistov o niečo menej známa, vďaka čomu ponúka pokojnejšiu dovolenku. Preslávená je nádhernými plážami, práve na Menorke sa ich nachádza viac ako na Malorke a Ibize dokopy. Letenky na Menorku momentálne začínajú na cenovke od necelých 60 eur spiatočne, a to s odletom z viedenského letiska.

Pláž Cala Macarelleta na ostrove Menorka. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Menorka Pláž Cala Macarelleta na ostrove Menorka.

Alicante

Ďalšou obľúbenou destináciou je španielske Alicante – hlavným lákadlom je jeho poloha, nachádza sa na juhovýchode Španielska priamo pri Stredozemnom mori. Lákadlom sú i mestské pláže, v okolí ktorých sa nachádza hneď niekoľko pamiatok kultúrnych pamiatok. Letenky do Alicante sú momentálne k dispozícii od 61 eur spiatočne, a to s odletom z Viedne.

Jednou z najpredávanejších destinácií je... Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Alicante Jednou z najpredávanejších destinácií je momentálne aj prímorské mesto Alicante.
NEPOUZ,  Sicília Čítajte viac Sicília či Sardínia. Pobyty na talianskych ostrovoch sa začínajú na cenovke od 300 eur, ktorý si vybrať? NEPOUZ, Thajsko, Bangkok Čítajte viac Sezóna Ázie trvá aj v lete. Thajsko po dvoch rokoch pandémie víta všetkých cestovateľov bez karantény NEPOUZ, Grécko, Korfu Čítajte viac Grécko je letnou stálicou dovolenkárov: Stovky ostrovov a pobyty pod 300 eur NEPOUZ, Chorvátsko Čítajte viac Do Chorvátska autom? Minulosť! Letecké pobyty sa začínajú na cenovke 400 eur
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Pelikan.sk