Najlepší pomer ceny a kvality ponúkajú Záhreb, Atény a Ľubľana. Najväčší strach majú turisti vo Viedni

Cestovná spravodajská platforma Mabrian vo svojej najnovšej štúdii zoradila európske mestá na základe najlepšieho pomeru ceny a kvality, ktoré ponúkli v júni 2022.

01.09.2022 06:00
debata
Záhreb, Chorvátsko
Cintorín Migoroj
+10Migoroj v Záhrebe

Podľa Mabrianu sú prvé tri európske destinácie s najlepším pomerom kvality a ceny chorvátsky Záhreb, grécke Atény a slovinská Ľubľana.

Hodnotilo sa na základe leteckého prepojenia, priemerných cien hotelov a úrovne spokojnosti návštevníkov, uvádza SchengenVisaIn­fo.com.

Údaje poskytnuté spoločnosťou Mabrian ukazujú, že destináciou, ktorá v júni 2022 ponúkla najlepšiu hodnotu za peniaze, bol Záhreb.

Aj keď hlavné mesto Chorvátska patrí medzi posledné z hľadiska leteckého spojenia, vo väčšine ostatných analyzovaných oblastí je na vysokej úrovni.

Okrem toho Záhreb ponúkal v porovnaní s ostatnými destináciami veľmi konkurencieschopnú cenu ubytovania.

Scilly, ostrov, exotika, pláž, more, palma, piesok, schody, dovolenka, relax, cestovanie Čítajte viac Súkromný ostrov? Niektoré sú prekvapivo cenovo dostupné

Atény sa umiestnili na druhom mieste napriek tomu, že mali lepšie letecké spojenie ako Záhreb.

Hlavné mesto Grécka sa umiestnilo za chorvátskou metropolou, pretože má o niečo vyššie priemerné ceny a nižšiu úroveň spokojnosti turistov.

Tretie miesto patrí hlavnému mestu Slovinska. Mabrian uvádza, že Ľubľana je spomedzi analyzovaných destinácií jednou s najkonkuren­cieschopnejší­mi hotelovými cenami a vysokou úrovňou spokojnosti návštevníkov.

Napriek tomu je na tretej pozícii, keďže jej letecká konektivita nie je ideálna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mestá #Európa